Subota, 6. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Zlatna Europska liga

Odbojkašice poražene od Španjolki nakon pet setova, Final Four sve dalje

Autor: Hina

01.06.2024. 08:16
Odbojkašice poražene od Španjolki nakon pet setova, Final Four sve dalje

Foto: Božena Butigan/Foto PIXSELL

Hrvatskim odbojkašicama nužno trebaju tri boda danas protiv Rumunjske kako bi ostala u kombinacijama za završni turnir



GIJON Hrvatske odbojkašice nisu uspjele doći do treće pobjede u ovoj sezoni natjecanja u Zlatnoj Europskoj ligi, nakon što su na turniru u Gijonu poražene od španjolske reprezentacije sa 3-2 u setovima (17, -16, 20, -23, 15-8).


Izabranice Igora Arbutine dvaput su se vraćale nakon izgubljenih setova, ali su loše otvorile odlučujuću dionicu meča i ostale bez dodatnog boda koji bi mogao biti presudan u borbi za plasman na Final Four.


Domaća reprezentacija je uvjerljivo osvojila prvi set, da bi na isti način Hrvatska odgovorila u sljedećem došavši od vodstva 9-8 do prednosti 18-9.




U trećem setu su reprezentacije bile izjednačene kod rezultata 19-19, da bi Španjolke osvojile šest od sljedećih sedam poena i tako došle do značajne prednosti. Domaća reprezentacija je otvorila četvrti set vodstvom 6-1, ali se Hrvatska preokretom vratila i u neizvjesnoj završnici odvela meč u peti set.


Od 3-3 su Španjolke nanizale sedam poena i povele 10-3, što je u setu do 15 osvojenih poena nenadoknadiv zaostatak.


Martina Šamadan i Leonarda Grabić su osvojile po 19 poena svaka, a sa 10 ih je zaslužna Božana Butigan.


Španjolke je predvodila Paola Martinez Vela sa 26 poena.


Nakon večerašnjih utakmica Hrvatska je na petom mjestu sa sedam bodova iz pet nastupa. Vodeća Češka ima maksimalnih 15 bodova, a na završnom turniru u Ostravi Čehinjama će se zasigurno pridružiti i Belgija koja ima 12 bodova iz četiri nastupa.U najboljoj poziciji za osvajanje preostala dva mjesta koja vode na završni turnir su Ukrajina sa 11 bodova iz pet utakmica i Rumunjska sa devet bodova iz četiri nastupa.


Upravo će Rumunjke biti suparnice hrvatskih odbojkašicama u današnjem dvoboju u Gijonu, u kojem će izabranicama Igora Arbutine tako trebati pobjeda u tri ili četiri seta, kako bi ostale u igri za plasman na završni turnir.