ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Roland Garros

Novak Đoković čudesnim preokretom izbjegao ispadanje u Parizu i pad s pozicije broj jedan

Autor: Zlatko Horvat

03.06.2024. 21:45
Novak Đoković čudesnim preokretom izbjegao ispadanje u Parizu i pad s pozicije broj jedan

Foto: Novak Đoković/Foto REUTERS

Argentinac je imao 2:1 u setovima i 4:2, te »break« loptu kod 5:5



PARIZ Novak Đoković bio je korak od izlaza, predaje krune u Roland Garrosu i prepuštanja pozicije broj jedan na ATP ljestvici. Đoković je u u 3:08 sati u nedjelju ujutro zaključio maraton s Talijanom Musettijem, ponedjeljak je donio povratak na teren ranije nego što je želio. Francisco Cerundolo nije iskoristio priliku, probleme s desnim koljenom i skliskim terenom pobjednika 24 Grand Slam turnira. Iako je Argentinac imao 2:1 u setovima i 4:2, te »break« loptu kod 5:5 u dvoboju osmine finala. Đoković je došao do još jedne čudesne pobjede vrijedne četvrtfinala.


Pobjednik Australian Opena i drugi tenisač svijeta Talijan Jannik Sinner plasirao se u četvrtfinale, svladavši posljednjeg domaćeg predstavnika Corentina Mouteta u četiri seta. Slijedi Bugarin Grigor Dimitrov, koji je prvi put u karijeri ušao u četvrtfinale na pariškoj zemlji. Sinner i Dimitrov imaju priliku za premijerni polufinale Roland Garrosa. Australci pak imaju četvrtfinalistu u Parizu poslije 20 godina.


Mate Pavić i njegov partner Salvadorac Marcelom Arevalo plasirali su se u četvrtfinale Roland Garrosa, dok su se Ivan Dodig i Amerikanac Austin Krajicek poraženi u drugom kolu. Pavić i Arevalo su u trećem kolu sa 7:6 (3), 7:6 (5) pobijedili Nijemce Kevina Kravietza i Tima Pütza. Dodiga i Austina Krajiceka porazila su grčka braća Stefanos i Petros Tsitsipas sa 4:6, 7:5, 6:3 nakon prokockane tri »break« lopte kod 5:5 u drugom setu.