Drugi tjedan zaredom Norris je ostvario najbolje vrijeme kvalifikacija (1:19.327), ali njegova prednost pred konkurentima je bila minimalna. Momčadski kolega Piastri je zaostao samo 109 tisućinki (1:19.436), a sve do šestog Lewisa Hamiltona (1:19.513) nitko nije zaostao više od dvije desetinke.


Prvi koji je imao značajniji zaostatak bio je trostruki svjetski prvak i vodeći u ukupnom redoslijedu ove sezone, Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), čije je vrijeme bilo 1:20.022. Verstappenu će društvo u četvrtom redu raditi momčadski kolega, Meksikanac Sergio Perez (1:20.062).




U drugom startnom redu će biti Britanac George Russell (Mercedes) i Monegašanin Charles Leclerc (Ferrari), a u trećem Španjolac Carlos Sainz Jr. (Ferrari) i Hamilton (Mercedes).


Norrisu je ovo četvrti put u ovoj sezoni da će startati s najbolje pozicije, a peti put u karijeri. Prošlu nedjelju, na Velikoj nagradi Nizozemske, prvi je put i pobijedio nakon što je ostvario ‘pole position’.


Start nedjeljne utrke za Veliku nagradu Italije na stazi u Monzi je u 15 sati.


Nakon 15 natjecanja od 24 iz kalendara SP-a formule 1, Max Verstappen ima 295 bodova, 70 više od drugoplasiranog Norrisa. Treći je Leclerc sa 192 boda.