Nedjelja, 29. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Uspjeh člana Fortiusa

Noa Stipić treći u skoku u dalj u dresu kadetske reprezentacije

Autor: Šime Ćurko

29.09.2024. 16:30
Noa Stipić treći u skoku u dalj u dresu kadetske reprezentacije

Foto: AK Fortius



U Zagrebu je jučer održan susret kadetskih reprezentacija Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Češke i Slovačke. Prvi dio natjecanja obilježila je jaka kiša, zbog čega je početak natjecanja bio odgođen sat vremena. Kasnije se vrijeme malo popravilo, a hrvatski reprezentativci osvojili su ukupno treće mjesto s 317,5 bodova. Najbolja je bila Češka s 502 boda, dok je drugo mjesto ekipno pripalo Mađarskoj (431,5 bodova). Slovenija je bila četvrta (264 boda), a Slovačka peta (241 bod). U jakoj i vrlo izjednačenoj konkurenciji 10 najboljih kadeta i kadetkinja u svakoj disciplini bilo je bitno ostvariti što bolji plasman kako bi se svojoj reprezentaciji donijelo što više bodova jer se ovo natjecanje bodovalo timski.


Za Hrvatsku su nastupili Noa Stipić, Ivan Bujan i Pina Ratković iz Fortiusa, te Karla Žilić i Marietta Blatnjak, članice ASK-a Zadar. U teškim uvjetima od Zadrana najbolje se snašao Noa Stipić, koji je skokom od 6:16 m osvojio treće mjesto, te je s petog mjesta po prijavljenih rezultatima došao do trećeg.


Foto: HAS


– Daljina nije nešto što ćemo pamtiti, već odličan plasman – kaže Edi Stipić, trener Fortiusa, koji je i član stožera reprezentacije.
Ivan Bujan je u skoku u vis s rezultatom od 1,75 m osvojio sedmo mjesto. Pobjednik Hrvatskog kupa (1,85 m) od prije tjedan dana imao je težak zadatak ponoviti isti rezultat u znatno težim uvjetima.




– Najveća umjetnost bila je kako održati mišiće zagrijanima dok kiša pada, pa je trebalo stalno se kretati što dodatno trošilo energiju. Bujan je bio uvjerljiv do visine 1,78 m. U sva tri izvedena pokušaja bio je vrlo blizu preskoku, ali nažalost mu to ovaj put nije uspjelo. Bio je to nastup u mokroj natjecateljskoj majici od prvog skoka na strunjaču, i veliko iskustvo za ubuduće – dodaje Stipić.


Debitantica u reprezentaciji Pina Ratković bila deseta na 300 m s preponama.


– Pina je odradila utrku bez velike greške i otrčala solidnih 48,39 sek. Konkurencija bila vrlo jaka, a Ratković je dala sve od sebe i pokazala da je s razlogom bila dio reprezentacije – dodao je Stipić i rezimirao:


– Naša reprezentacija osvojila je ekipno uvjerljivo treće mjesto, što je napredak u odnosu na nekoliko posljednjih susreta ovih istih reprezentacija kad smo bili slabije plasiranim.


Karla Žilić je na nastupila na 100 i 300 m s preponama, disciplinama u kojima je nedavno pobijedila na Hrvatskom kupu. Ovaj put je bila peta na 100 m prepone s vremenom 14,70, što joj je najbolji rezultat sezone. Na 300 m prepone imala je osmo vrijeme (45,20). Blatnjak je bila sedma u skoku u vis s rezultatom 1,55. U stručnom stožeru bila je Katarina Gašparović Žodan, inače trenerica ASK-a Zadar.