Naime, hrvatska vaterpolska reprezentacija koja je 2012. na Olimpijskim igrama u Londonu osvojila zlatnu medalju, ponovo će objediniti neka od najvećih imena ne tako davne povijesti hrvatskog vaterpola poput Sandra Sukna, Josipa Pavića, Andra Bušlje, Nikše Dobuda, Frane Vićana, Damira Burića, Mara Jokovića, Samira Baraća, Ivana Buljubašića, Mihe Boškovića, Petra Muslima, Igora Hinića i Paula Obradovića.


Objedinjeni pod zastavom Hrvatske zaigrat će revijalnu utakmicu u čast oproštaja legendarnog hrvatskog trenera Ratka Rudića, koji će ih, kao i tada, u ulozi trenera voditi s klupe.




U bazenu će im se suprotstaviti reprezentacija Svijeta. Nju pak čine svjetske vaterpolske zvijezde kao što su Andrija Prlainović (Srbija), Boris Zloković (Crna Gora), Felipe Perrone (Španjolska), Daniel Lopez Pinedo (Španjolska), Aleksandar Ivović (Crna Gora), Valentino Gallo (Italija), Duško Pijetlović (Srbija), Tamas Kasas (Mađarska), Matteo Aicardi (Italija), Zoltan Szecsi (Mađarska), Georgios Afroudakis (Grčka), Christos Afroudakis (Grčka). S klupe će ih voditi, član Kuće slavnih, Igor Milanović.


Ovaj vaterpolo spektakl zaokružit će panel o vaterpolu i projekcija filma o “Dogodio se” Ratku Rudiću koji je nedavno osvojio glavnu nagradu na filmskom festivalu u Parizu, održanom za trajanja Olimpijskih igara, a u konkurenciji od 25 filmova iz cijeloga svijeta.


Osim utakmice, u subotu je za 11 sati planiran panel ili okrugli stol na kojem će govoriti neki od najvećih svjetskih vaterpolskih stručnjaka poput Rudića (Hrvatska) i Denesa Kemenyja (Mađarska), članova Kuće slavnih vodenih sportova, te Dejana Savića (Srbija.
Utakmica je na rasporedu također u subotu s početkom u 20 sati.


U nedjelju, 18. kolovoza u 20.00 sati zakazane je projekcija Dokumentarni film „Dogodio se”, redatelja Dejana Aćimovića, o proslavljenom i najtrofejnijem vaterpolskom treneru, Ratku Rudiću bit će prikazan u nedjelju u 20 sati.