Subota, 19. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

mnk gauni

Mile Uroda: Veliki izazov, ali i prirodan slijed razvoja našeg kluba

Autor: Šime Ćurko

18.10.2024. 10:15
Mile Uroda: Veliki izazov, ali i prirodan slijed razvoja našeg kluba

Foto: MNK GAUNI



Veliki izazov je pred Malonogometnim klubom Gauni, kojeg očekuje nastup u Drugoj hrvatskoj ligi Jug, natjecanju koje je treći ligaški rang. Prethodne dvije sezone u Drugoj ligi su nastupale Pakoštane, a Biograjci su igrali u ŽMNL Šibensko-kninskoj u kojoj su lani bili deseti, a godinu dana ranije sedmi.


Imali su u Biogradu posljednjih sezona dosta uspjeha s mlađim uzrastima, a sada su i seniori na najvišoj ligaškoj razini, računajući sve klubove iz Zadarske županije.


– Odustajanjem Omble iz Dubrovnika oslobodilo se mjesto u Drugoj ligi. Županijskim savezima poslani su upiti o zainteresiranosti klubova i tako smo ušli u Drugu ligu – kaže Mile Uroda, predsjednik Gauna, koji je svjestan da klub očekuje najzahtjevnija sezona u 21-godišnjoj povijesti.




– Ovo je veliki izazov, ali i prirodan slijed onoga čemu smo težili još od osnivanja malonogometna akademije. Cilj je postati stabilan drugoligaš, a paralelno s tim nastavit ćemo raditi i s omladinskim pogonom, kojeg smo ove godine baš zbog seniorskog izazova ograničili na kadete.



Već sljedeće sezone cilj je vratiti sve generacije, a poticaj tome je usmjeravanje 3-4 sadašnja igrača u trenerske vode budući da su upisali HNS-u akademiju.


Osvrnuo se Uroda i na igrački kadar.


– Seniorski roster sastavljen je uglavnom od igrača iz biogradskog bazena, te nekoliko kvalitetnih pojačanja iz naše županije. Trener je Antonio Mitrović, inače idejni začetnik projekta akademije.


Mitrović ima srebro s kadetima na nacionalnoj razini, dok mu je prvi pomoćnik zadužen za spremu, ujedno i kapetan, Josip Ćurković, inače prof. kineziologije.


Kad je riječ o ambicijama Uroda naglašava:


– Svjesni smo da neće biti jednostavno ostvariti cilj, ali imamo odlične uvjete što se tiče vlastite dvorane i publike, te iskustvo igranja u mlađim kategorijama na nacionalnoj razini što će itekako pomoći u organizacijskom smislu.


Momčad Gauna


Rafael Baričić, Tomislav Knez, Šime Markić (vratari), Josip Ćurković (kapetan), Lovre Adžić Kapetanović, Marko Bačić, Lovre Banović, Vice Birkić, Martin Čirjak, Mateo Erlić, Stipe Horvat, Nikola Jurišić, Nino Jurjević Adžić, Borna Jurjević Adžić, Joso Kalac, Blaž Katuša, Karlo Krklješ, Dino Kulaš, Lovre Mikas, Ive Morožin, Matej Ročak, Roko Stojanov, Sandro Tolić, Karlo Torbarina, Luka Vodopija, Ivan Žutelija. Trener. Antonio Mitrović.