Nedjelja, 25. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

35 C°

U ČAST BRANITELJA

Memorijalni boćarski turnir: Bulin iz Zemunika pobjednik u Poljica Brigu

Autor: Portal ZL

25.08.2024. 10:49
Memorijalni boćarski turnir: Bulin iz Zemunika pobjednik u Poljica Brigu


U  Poljica Brigu  na terenima  tamošnjeg Sportskog centra Zbora narodne garde – Hrvatski branitelji sinoć  je završen 2. Memorijalni turnir u boćanju „Ive Zekanović – Rice i Milorad Kojić – Kolac“. Zekanović  (1941. – 2022.) je bio najstariji član i prvi predsjednik, a Kojić (1959.-2000.) istaknuti član kluba. Obojica su bili dragovoljci Domovinskog rata.




„Ovo je mjesto s kojega je krenulo 30 naših dragovoljaca da bi se 26. kolovoza 1991. priključili 4. satniji 2. bataljuna 112. brigade i u Islamu Latinskome djelovali na prvoj crti bojišnice“, rekao je  Davor Čurjurić, tadašnji zapovjednik voda.


Turnir na boćalištu  održan je  i  u spomen na preminule branitelje Damira Štulinu, Milana Zekanovića, Petra  i Marjana Ćurjurića, Anđelka  Zjaču  i Antu Kneževica  iz Poljica Briga.


Poruka uklesana na spomeniku od kamena


Natjecanju,  u kojemu je snage odmjerilo 12  boćarskih klubova iz Nina, Poljica, Ljubča, Dračevca Ninskog, Slivnice, Islama Latinskog, Ruplja, Zemunika, Smilčića  i domaćina Poljica Briga, predhodio je blagoslov Križa i spomen kamena te misa za preminule članove kluba i branitelje. Blagoslov i misu  predvodio je don Ivica Bašić, župnik Poljica i Vrsi. Na spomeniku od kamena isklesana je znakovita poruka: Braniteljima tvoriteljima hrvatske državne nezavisnosti neizmjerno Hvala!




„Ponosni smo na sve hrvatske branitelje. Dugujemo im vječnu zahvalnost“,  rekao je Marin Vidaić , predsjednik Mjesnog odbora Poljica Brig. Vidaić je ujedno predsjednik  i BK Poljica Brig koji se natječe u Drugoj županijskoj boćarskoj ligi.


Zanimljivo i „treće poluvrijeme“


U jakoj konkurenciji na turniru, među 12 klubova i 48 natjecatelja, najviše razloga za slavlje  imali su boćari BK Bulin iz Zemunika koji su u finalu  s rezultatom 13:3 pobjedili BK Poljica Brig .




„Pobjedili smo domaćina jednog od najjačih klubova Županijske boćarske lige“, nije krio zadovoljstvo Josip Alvir, jedan od najboljih u šampionskom sastavu .  U borbi za treće mjesto boćari BK Rupalj iz Ruplja  bili su uspješniji  (10:8) od sportskih protivnika iz Dračevca Ninskog.


Osim odličja najboljim boćarima dodjeljeno je  i 36 zahvalnica donatorima uz čiju pomoć je ovaj memorijalni turnir organiziran. „Organizatori, natjecatelji i donatori – svi su bili na visini zadatka“, kaže Marin Smokrović, tajnik BK Poljica Brig. Njegovo mišljenje dijele i svi ostali sudionici ovog zanimljivog turnira.


Treće poluvrijeme proteklo je u druženju  svih sudionika turnira u Domu BK Poljica Brig uz slasne zalogaje. „Nije falilo ni tičijeg mlika“, pohvalio je domaćine profesor Ante Kolega Bage, koji se rado odaziva na ovakve događaje. Bilo je svega počevši od gulaša od divljači,  janjetine i odojka s ražnja, kapulice, salate od pomidora i kukumara iz poljičkih povrtnjaka, a nije nedostajalo ni  sve boljih vina iz poljičkih podruma. Druženje je potrajalo dugo u noć uz zajednički  zaključak: „Istim povodom, na istom mjestu, vidimo se i dogodine“.


N.J./Udruga 112. brigade