Treći bod Hrvatskoj osigurali su Mate Pavić i Mili Poljičak koji su u dvoboju parova sa 6-4, 1-6, 6-3 svladali Edasa Butvilasa i Viliusa Gaubasa.


U izjednačenom prvom setu ključnim se pokazao sedmi gem u kojem je hrvatski par ostvario “break” koji mu je bio dovoljan za konačnih 6-4.




Početkom drugog seta Pavić i Poljičak imali su dvije prilike za novi “break”, no nakon što ih nisu iskoristili litvanski su se mladići razigrali. Pomogao je i Poljičak koji je kod rezultata 1-2 na svom servisu napravio tri velike pogreške, promašio je dva forhenda i smeč i time uvelike pomogao Butvilasu i Gaubasu da ostvare “break”. Kod 1-4 je i Pavić pokleknuo na svom servisu pa su Litvanci drugi set riješili u svoju korist s uvjerljivih 6-1.


Treći je set bio vrlo sličan prvom, opet je Paviću i Poljičku bio dovoljno jednom oduzeti servis suparicima. Ovoga puta to se dogodilo u četvrtoj igri na servis Gaubasa. Prvo su Litvanci izvukli 15-40, ali nakon odličnog reterna Pavića stigla je i treća “break-lopta” na koju je Gaubas napravio dvostruku servis pogrešku.


Iako je pitanje pobjednika odlučeno, u Varaždinu će se odigrati još jedan pojedinačni susret za koji je kod Hrvatske prijavljen Duje Ajduković, a kod Litve Vilius Gaubas.