Subota, 19. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Uspjeh momčadi iz Mocira

Kuglači Zadra u polufinalu Europskog kupa

Autor: Šime Ćurko

18.10.2024. 08:26
Kuglači Zadra u polufinalu Europskog kupa

Foto: Kuglački klub Zadar



Kuglači Zadra sinoć su izborili plasman u polufinale 35. Europskog kupa, drugog po kvaliteti europskog klupskog natjecanje, koji se ove godine održava u Mariboru (Slovenija). Ujedno taj je uspjeh momčadi iz Mocira donio i plasman u osminu finala Lige prvaka, u kojoj su nastupali i posljednje dvije sezone.


Nastavljen je tako uspješan europski niz Zadrana, koji su 2022. i 2023. bili pobjednici NBC pokala. Danas u 17 sati u borbi za finale Zadar očekuje njemački Raindorf, lanjski pobjednik ovog natjecanja, koji je u kvalifikacijama s 3769 srušenih čunjeva osvojio prvo mjesto.


Zadrani su u polufinale ušli s četvrtog mjesta u kvalifikacijama, u kojima su imali 3568 čunjeva. Svaka od 15 momčadi, koje su krenule u borbu za polufinale, kao i plasman u Ligu prvaka, predstavljalo je šest natjecatelja, po dva svaki dan.




Sjajan je prvog dana za Zadrane bio Hrvoje Marinović, koji je srušio 665 drva, što je drugi najbolji rezultat svih pojedinačnih nastupa. Bolji je bio samo Mikolaj  Konopka iz slovačke Trstene (673).


Marinovićevom rezultatu Andrija Božičević prvi dan je dodao 540 drva. Slijedili su nastupi Luke Požege (570) i Gašpera Kragelja (595), nakon kojih se Zadar uoči zadnjeg dana našao na petom mjestu, posljednjem s kojeg se išlo u Ligu prvaka.


Jučer je na stazu izašao Marijo Baljak (578), a posebno raspoložen bio je Slovenac Boris Benedik (620), te je Zadar u konačnom zbroju popravio plasman za jedno mjesto, budući da je imao 19 čunjeva više od petog Konstruktora iz Slovenije.


Dovoljno za novo veliko slavlje jedinog zadarskog sportskog kolektiva igra europska natjecanja.


U drugom polufinalu igrat će Trstena (druga u kvalifikacijama, 3737) i austrijski Composites Neunkirchen (treći u kvalifikacijama, 3719). Zadar je Europski kup osvojio jednom, 1998. godine u austrijskom Klagenfurtu, što je bio ujedno i prvi europski klupski trofej.