“Nevjerojatno je da me se može nazivati ​​svjetskom rekorderkom. Sada trčim tako brzo jer sam već četiri godine zdrava i imam stvarno snažno tijelo”, izjavila je Hull, a dio zasluga za ovaj rezultat je pripisala i tehnologiji, koja je prvenstveno namijenjena gledateljima, a radi se o zelenim led-svjetlima koja se pale sve dok je netko brži od vremena svjetskog rekorda.


“Bilo je nevjerojatno, kad sam bila sama u zadnjem krugu, svi su navijali za mene, Samo sam gledala u svjetla nadajući se da me neće uhvatiti”, otkrila je Hull kojoj je ovo prva pobjeda na mitinzima Dijamantne lige.




Od ostalih rezultata svakako valja izdvojiti europski rekord Norvežanina Jakoba Ingebrigtsena u utrci na 1500 m, u kojoj je pobijedio u vremenu tri minute i 26.73 sekundi.


Sjajni 23-godišnji norveški trkač se prvi put spustio ispod granice 3:27 minuta, a svoj je prijašnji europski rekord popravio za 41 stotinku te time postavio i ovogodišnje najbolje vrijeme u svijetu.


Najbolje vrijeme sezone ostvario je i američki trkač Quincy Hall na 400 m. Osvajač bronce na posljednjem svjetskom prvenstvu prvi put u životu je probio granicu od 44 sekunde i do cilja stigao za 43.80 sekundi.


Na 800 m je zabriljirao Alžirac Djamel Sedjati s novim osobnim i nacionalnim rekordom te rekordom mitinga (1:41.46 minuta), a to je ujedno i rekord Dijamantne lige. Naravno, i najbolje vrijeme sezone.


“Četvrti put ove sezone sam postavio najbolje vrijeme, drugi put srušio alžirski rekord. Jako sam naporno za to radio. Sad razmišljam o svjetskom rekordu i nadam se da bih ga mogao istrčati na Olimpijskim igrama”, izjavio je svjetski doprvak iz 2022.


Vlasnik najboljeg rezultata u sezoni, Amerikanac Rai Benjamin, slavio je u utrci na 400 m prepone (46.67 sekundi) pobijedivši svjetskog rekordera, Norvežanina Karstena Warholma (46.73). No, pravi se njihov obračun očekuje na Olimpijskim igrama u Parizu.


“Moram pobijediti i tamo. Vjerujem da to mogu”, izjavio je 26-godišnji Amerikanac.


U Monacu nije nastupio nitko od hrvatskih predstavnica i predstavnika, a posljednji miting Dijamantne lige prije Olimpijskih igara u Parizu, bit će održan 20. srpnja u Londonu.