Četvrtak, 4. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Roland Garros

Jannik Sinner bez većih problema do osmine finala, šesti nositelj ispao

Autor: Hina

31.05.2024. 17:31
Jannik Sinner bez većih problema do osmine finala, šesti nositelj ispao

Foto: Jannik Sinner/Foto REUTERS

Odličan je meč u trećem kolu odradio 23-godišnji Talijan Matteo Arnaldi koji je bez izgubljenog seta nadigrao Rusa Andreja Rubljova



PARIZ  Talijanski tenisač Jannik Sinner na uvjerljivi je način izborio osminu finala Roland Garrosa, dok isti cilj nije ispunio Rus Andrej Rubljov, šesti nositelj Grand Slam turnira u Parizu.


Sinner je za dva i pol sata pobijedio ruskog tenisača Pavela Kotova sa 6-4, 6-4, 6-4. U svakom setu po jedan je break napravio ovogodišnji pobjednik Australian Opena koji u tri meča na pariškoj zemlji još nije izgubio ni jedan set. Idući suparnik Sinnera bit će pobjednik dvoboja u kojem se sastaju Austrijanac Ofner i Francuz Moutet.


Odličan je meč u trećem kolu odradio 23-godišnji Talijan Matteo Arnaldi koji je bez izgubljenog seta, sa 7-6(6), 6-2, 6-4 nadigrao šestog nositelja, Rusa Andreja Rubljova. Imao je Rubljov u prvom setu break prednosti, kao i set-loptu kasnije u tie-breaku prve dionice, ali je Talijan sve spasio i nakon toga zaigrao još bolje na putu prema velikoj pobjedi. Arnaldi, 35. igrač na svijetu, u osmini finala će igrati protiv pobjednika susreta u kojem se sastaju Grk Tsitsipas i Kinez Zhang.