Indijska 29-godišnja hrvačica je došla do finala pobijedivši tri suparnice, ali je uoči finala imala 100 g previše na vaganju. Sve su pokušali u njenom taboru ne bi li je doveli ispod 50 kg pa su je i ošišali, skraćivali dres, međutim, sve je bilo uzalud, jer je Vinesh diskvalificirana.


Umjesto nje je u finalu nastupila Kubanka Yusneylis Guzman Lopez koju je svladala Amerikanka Sarah Ann Hildebrandt i nakon bronce u Tokiju došla do naslova olimpijske pobjednice. Brončane medalje su u ovoj kategoriji osvojile Japanka Yui Susaki i Kineskinja Feng Ziqi.




Japanac Nao Kusaka novi je olimpijski pobjednik grčko-rimskim načinom u kategoriji do 77 kg, a u finalu je pobijedio Kazahstanca Demeua Žadrajeva. Brončane medalje osvojili su Armenac Malhas Amojan i Kirgistanac Akžol Mahmudov.


Iranac Mohammadhadi Saravi je prije tri godine osvojio broncu u kategoriji do 97 kg, a u Parizu je pozlatio svoju karijeru pobijedivši u finalu Armenca Artura Aleksanjana, koji je došao do svoje četvrte olimpijske medalje. Bio je pobjednik u Rio de Janeiru 2016., srebro je osvojio u Tokiju 2021., a broncu u Londonu 2012..


Brončana odličja osvojili su Kubanac Gabriel Alejandro Rosillo Kindelan i Kirgistanac Uzur Džuzupbekov.