Nakon startnog poraza 1-2 od Tajlanda u Uzbekistanu hrvatski igrači se u utorak, od 17 sati, sastaju s Brazilom, prvim favoritom Svjetskog prvenstva. Jelovčić i ostali igrači su zaboravili uvodni poraz, premda se hrvatski kapetan još malo vratio na taj premijerni dvoboj.


“Bila je teška noć poslije poraza od Tajlanda. Mišljena sam, kao i većina, da poraz nismo zaslužili, pogotovo uzmemo li u obzir igru u prvom poluvremenu kada smo izrazito dominirali. Nažalost, lopta nije htjela u gol, a nogomet i futsal se igraju za golove. Tajland je svoje rijetke prilike iskoristio, mi svoje nismo. Malo smo bili u padu na psihološkom planu neposredno poslije utakmice, ali već u nedjelju je to bilo bolje, napravili smo regeneraciju, imali dobar, motivirajući sastanak s izbornikom i stožerom. Momčad je svjesna da smo igrali dobro i da nema vremena za plakanje, a i većini igrača će dvoboj s Brazilom biti utakmica života“, rekao je Jelovčić te potom najavio idućeg velikog suparnika.




Brazil je ogroman motiv, riječ je o igračima vrhunske klase, najboljima u ovom sportu. Ovo je veliki ispit za našu momčad i siguran sam da ćemo, poslije poraza od Tajlanda, reagirati na pravi način. Tražit ćemo pobjedu pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Mane brazilske momčadi? Možda nisu dovoljno agresivni i obrana im nije jača strana, S druge strane, mi ćemo morati odigrati obranu na vrhunskoj razini. Većina brazilskih igrača ima prolaz u igri, vrhunske udarce”, dodao je Jelovčić te naglasio kako njegovi suigrači nisu još mislima na susretu protiv Kube koji će odlučivati o tome prolazi li Hrvatske dalje ili ne.


“Kubu ćemo u trećem kolu sigurno pobijediti, ali ne želim još o tome pričati. Čeka nas Brazil i ako nam se vrati barem 20 posto onoga što smo promašivali protiv Tajlanda bit će sigurno dobro”, zaključio je kapetan Hrvatske.