Subota, 6. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Pripreme za OI

Vaterpolisti protiv Španjolaca otvaraju pripreme na Sardiniji

Autor: Igor Duvnjak

04.07.2024. 19:13
Vaterpolisti protiv Španjolaca otvaraju pripreme na Sardiniji

Foto: HVS.HR



Najbolji hrvatski vaterpolisti, aktualni svjetski prvaci i viceprvaci Europe, večeras (18.45) na Sardiniji sa Španjolskom nastavljaju uvijek delikatno stavljanje »točke na i« u pripremama za Olimpijske igre u Parizu. Dan kasnije doajeni svjetske klase poput vratara Marka Bijača i ljevorukog povratnika u reprezentaciju Mara Jokovića igraju s Grcima (18.30), a 6. srpnja sastaju se s Italijom u 20.45.


Iza izabranika trofejnog izbornika Ivice Tucka je faza priprema u Zagrebu započeta 28. lipnja u okviru koje je odigrana prijateljska utakmica s Mađarskom, a sada je riječ o drugoj fazi rada u kojoj je naglasak na uigravanju momčadi s nizom pripremnih susreta.


Suparnici za nadmetanje i uigravanje su kao i nedavno Mađari, itekako po mjeri, sve su to momčadi, osim grčke reprezentacije, s pobjedničkih postolja na nedavnom Europskom prvenstvu u Hrvatskoj i Svjetskom prvenstvu u Dohi.




Španjolska je bila kontinentalni prvak ispred Hrvatske i Italije, dok je na SP-u Italija bila viceprvak, a Španjolska je osvojila broncu.