Subota, 29. lipnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

34 C°

Osječka završnica

Hrvatski odbojkaši sa stopostotnim učinkom dočekuju Final Four Zlatne skupine Europske lige

Autor: Hina

05.06.2024. 11:55
Hrvatski odbojkaši sa stopostotnim učinkom dočekuju Final Four Zlatne skupine Europske lige

Foto: Foto PIXSELL

Šest pobjeda u šest utakmica, zaista sjajna uvertira za Final Four u Osijeku - kaže kapetan Petar Đirlić



ZAGREB Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija u petak, 15. i subotu, 16. lipnja u osječkoj dvorani Gradski vrt igra Final Four Zlatne skupine Europske lige.


Hrvatski odbojkaši grupnu fazu natjecanja završili su neporaženi te nakon šest uzastopnih pobjeda potpuno zasluženo stoje uz najjače europske momčadi. Final Four hrvatski će odbojkaški reprezentativci otvoriti utakmicom protiv Estonije koju igraju u petak, 15. lipnja u s početkom u 16 sati. U drugoj utakmici koja je na rasporedu u 19 sati snage će odmjeriti Češka i Ukrajina. Ulaz na utakmice Final Foura u Osijeku besplatan je za sve posjetitelje.


Nastup na Final Fouru Zlatne europske lige hrvatskim odbojkašima  ujedno je i prilika za odlazak na Challenger kup u Kinu na kojem se vadi viza za prestižnu Ligu nacija.




“Šest pobjeda u šest utakmica, zaista sjajna uvertira za Final Four u Osijeku. Ispred nas je još veliki posao, a to je ulazak u finale. Na tom putu prvo nam stoji ekipa Estonije. Nemamo puno iskustva s igranjem protiv njih, no znamo da su mlada i energična ekipa. Ipak, ne bismo trebali bježati od uloge favorita, pogotovo jer igramo na domaćem terenu. Pred osječkom publikom uvijek je užitak igrati i nadam se da ćemo i ovog puta ispuniti njihova očekivanja. Nadam se da ćemo uz što veću podršku publike uspjeti izboriti finale koje nas automatski vodi u Kinu na Challenger”, istaknuo je kapetan Petar Đirlić.


Finalne utakmice Final Foura za treće i prvo mjesto igrat će se u nedjelju, 16. lipnja također u 16 i 19 sati.