Bio je to vrlo izjednačen dvoboj u kojem su Izraelci imali raspoloženije igrače kad se odlučivalo o tome na koju će stranu otići pojedini set.


Hrvatski odbojkaši su u završnicu prvog seta ušli s minimalnim vodstvom 22-21, ali su Izraelci osvojili četiri poena zaredom, a time i prvi set.




U drugom setu je u završnici profunkcionirao hrvatski blok pa su izabranici Igora Juričića s tri uzastopna poena došli do dvije set-lopte (24-22) i iskoristili drugu za izjednačenje na 1-1 u setovima.


Izraelci su u završnicu trećeg seta ušli s tri poena prednosti (20-23). Hrvatska je s dva uspješna napada došla na poen zaostatka, ali sljedeća dva su otišla na stranu gostujuće reprezentacije, a time i treći set.


U završnicu četvrtog seta reprezentacije su ušle izjednačene. Liberman je odličnim servisom donio Izraelu prednost 23-22, ali je onda pogriješio za 23-23. Goldrin je odličnim napadom Izraelcima donio meč-loptu. Loš prijem je koštao hrvatske odbojkaše poraza, jer su Izraelci preciznim napadom zaključili meč i nakon dva sata i 14 minuta igre došli do pobjede.


Gabrijel Cvanciger sa 17 poena i Ivan Zeljković sa 16 bili su najopasniji hrvatski napadači. Shay Liberman je sa 25 poena bio najbolji igrač utakmice, a 18 poena je gostima donio je Mark Rura.


Izarelci su se pobjedom vratili u utru za prva dva mjesta, jer su prije četiri dana poraženi sa 3-1 na gostovanju u Estoniji. Upravo će tamo za tri dana svoju drugu utakmicu odigrati hrvatski odbojkaši.


Novi poraz bi značajno umanjio izglede hrvatske reprezentacije za plasman na Europsko prvenstvo, na koje će se plasirati sedam pobjednika kvalifikacijskih skupina i još pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija.