Nakon nešto lošijeg ulaska u utakmicu, Hrvatska je preuzela kontrolu rezultata sredinom prvog seta kojega je riješila u svoju korist sa 25-19. U drugom setu je Hrvatska bila u potpunoj kontroli od početka, da bi u trećem Rumunjke najduže ostale u rezultatskom priključku. Čak su gošće i povele sa 21-20, ali Hrvatska je osvojila pet od zadnjih šest poena za maksimalnu pobjedu.


Josipa Marković sa 13 i Martina Šamadan sa 12 poena predvodile su Hrvatsku, dok je Diana Andrea Ariton postigla 12 poena za Rumunjsku.


Kako je prije tjedan dana Hrvatska svladala i Kosovo, naše odbojkašice praktički su osigurale plasman na EP koji će se igrati u Azerbajdžanu, Češkoj, Švedskoj i Turskoj, jer su na vrhu skupine sa šest bodova, a plasman na EP izborit će sedam pobjednika skupina te pet najboljih drugoplasiranih reprezentacija. Rumunjska i Kosovo su i dalje bez bodova nakon odigrane po jedne utakmice.




Hrvatska će preostala dva susreta u skupini, na svom terenu protiv Kosova te u gostima kod Rumunjske, odigrati u kolovozu 2025.