Nedjelja, 29. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

svjetsko prvenstvo

Gospićki i zadarski snagatori na 'bench krovu svijeta'

Autor: Marin Smolčić

29.09.2024. 14:15
Gospićki i zadarski snagatori na 'bench krovu svijeta'

Foto: Osobna arhiva



Protekloga vikenda održano je svjetsko prvenstvo u powerlifting bench pressu & Deadlift po WUAP pravilima Svjetske Federacije. Oko 400 natjecatelja okupilo se u češkom gradu Pohordelice, a sinoć je nastupio najbolji hrvatski bencer  i višestruki svjetski, europski te balkanski pobjednik Marijo Rukavina Rux iz Gospića.




Sada već u kategoriji M1 od 40 do 49 godina u kategoriji do 110kg naš Marijo je osvojio drugo mjesto na svjetskom natjecanju podigavši 215 kilograma, što je bilo dovoljno za srebrnu medalju.


Mariju je ovo bilo prvo natjecanje nakon pauze od skoro dvije godine zbog teže ozljede noge i kako najavljuje tek sad kreće dalje s treninzima.


„Ovo je sport koji zahtijeva konstantan trening da bi se ostalo u samom vrhu kamo naš klub i moji kolege svakako pripadaju. S nama je također nastupio i Jan Knezević, naš klubski kolega koji inače živi i radi u Zadru. On se za ovo natjecanje pripremao u klubu „Rux Zadar“. Jan je junior u kategoriji do 95 kilograma.




Naš tim se noćas vratio u Hrvatsku, a Jan sa osvojenim 1. mjestom u svojoj kategoriji, kao i s apsolutnim 3. mjestom svih juniora svijeta svih težinskih kategorija. Pred nama su novi uspjesi i već sutra krećemo s treninzima jer su pred gospićko-zadarskim bencherima nova takmičenja, vjerujem novi sjajni rezultati, uvjeren je Marijo Rukavina Rux.


Gospićki snagatori su godinama doma doniosili medalje sa natjecanja iz cijele Europe i svijeta, uglavnom o vlastitom trošku i sa svojim vozilima. Nova gradska garnitura na čelu s gradonačeknikom Darkom Milinovićem ovoga je puta natjecateljima dala novčanu pomoć, dok im je gospićki poduzetnik Ivan Šimunić osigurao kombi i besplatan prijevoz.