“Zadovoljan sam igrom, mogao sam možda neke druge stvari u ključnim trenucima odigrati bolje. On je stvarno dobar, ima 24 godine i već je 4-5 godina u top deset svijeta. Ne mogu sebi ništa zamjeriti, samo da sam odigrao možda pametnije u tim ključnim trenucima”, kazao je Gaćina u izjavi za Hrvatsku radioteleviziju (HRT).


Tajvanac, osmi igrač svijeta, slavio je s 4-0 (11-4,11-9, 11-9, 11-6) nakon 35 minuta igre.




“Ne znam što bih rekao, dao sam sve od sebe, ali on je bio bolji danas.”


Gaćini je ovo četvrti meč protiv Yun-Ju Lina, i četvrti poraz.


“Nije njemu svejedno kad igra sa mnom, druge igrače dobiva jako lagano. Ja s njim četvrti put igram, svaki meč je gust i sad bi bio gust meč da sam pretvorio dva seta u pobjedu. Šteta, izgleda lagano 4-0, ali bilo je tu ‘više mesa’ kako se kaže. Da sam odigrao bolje ta dva seta, da sam  bio odlučniji. Imao sam plan, ali očito plan nije bio dovoljno dobar”. dodao je.


I Tomislav Pucar je jučer završio završio natjecanje u pojedinačnoj konkurenciji, bolji od njega je bio Francuz Alexis Lebrun, također jedan od favorita za medalju.


“To je olimpijski turnir, u drugom kolu su sve jaki mečevi, sve su jaki protivnici. Teško je očekivati da će biti slabije. On je stvarno dobar i jaki pretendent na medalju”, nastavio je, najavivši da planira odlazak na Olimpijske igre u Los Angelesu.


“Zadovoljan sam što sam zdrav, slobodno se krećem i nemam restrikcija što je bio slučaj s prijašnjim olimpijskim igrama.  Vidimo se pojedinačno u Los Angelesu, a prije toga protiv Južne Koreje 6. kolovoza. Pripremit ću se za taj meč”, rekao je na kraju Gaćina kojem su ovo pete Olimpijske igre.