Drugo mjesto u etapi zauzeo je još jedan vozač iz momčadi UAE Team Emirates, Španjolac Igor Arrieta, a treće Danac Tobias Lund Andresen (dsm-firmenich-postNL) koji su za pobjednikom zaostali 26 sekundi.


“Vidio sam priliku na usponu, krenuo u napada i svidjela mi se situacija pa sam pokušao ostati na čelu do kraja. Sutra je ‘kraljevska’ etapa utrke, ići ću punom snagom pa ćemo vidjeti što će se dogoditi”, kratak je bio McNulty.


Nakon tri etape crvenu majicu vodećeg preuzeo je McNulty sa 30 sekundi prednosti u odnosu na drugog Talijana Giovannija Lonardija (Polti-Kometa) i 36 sekundi ispred trećeg Andresena.




Loši vremenski uvjeti, odnosno jak vjetar zbog kojega je bila zatvorena dionica ceste od Senja do Novog Vinodolskog, prisilili su organizatore na skraćivanje etape za 64.5 kilometra, odnosno na pomicanje starta etape iz Otočca u Novi Vinodolski.


To skraćivanje etape značilo je kako je vrlo brzo nakon početka etape započeo uspon prema Bribiru, a situaciju je iskoristio Nizozemac Axel van der Tuuk (Metec-Solarwatt p/b Mantel) kako bi prvim mjesto na tom brdskom cilju još više povećao svoju prednost u borbi za zelenu majicu. Njegov momčadski kolega Tim Marsman (Metec-Solarwatt p/b Mantel) “štitio mu je leđa” i prošao kao drugi, dok je posljednja dva raspoloživa boda osvojio Francuz Warren Barguil (dsm-firmenich-postNL).




Na 53 kilometra prije cilja iz glavne se skupine izdvojio Nijemac Tim Heiduk (INEOS Grenadiers), a nakon što je stvorio 200-tinjak metara prednosti u lov za njim je krenuo Amerikanac Brandon McNulty (UAE Emirates). McNulty je vrlo brzo uhvatio priključak s Heidukom, a taj je dvojac stvorio 30-ak sekundi prednosti u odnosu na glavnu skupinu prije no što se McNulty odlučio na solo-bijeg otprilike 42 kilometra prije cilja.


Pokazalo se da je to bila dobra odluka jer je McNultjeva prednost ispred skupine narasla na 1:15 minuta dok je Heiduk uhvaćen na 35 kilometara prije cilja. Ipak, na prolaznom cilju u Saršonima iza prvog McNultyja, koji je osvojio tri sekunde bonifikacije, dvije sekunde bonusa za drugo mjesto osvojio je Heiduk, a jednu preostalu sekundu za treće mjesto osvojio je Danac Anders Foldager (Jayco-AlUla).


McNulty je uspio sve do samoga cilja održati prednost ispred velike skupine vozača te stići do etapnog slavlja u Opatiji.


Četvrta “kraljevska” etapa vozit će se u petak od Krka do Labina u dužini od 160.5 kilometara.