ponedjeljak, 30. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Prvi Memorijal

Biciklističkom utrkom odana počast nizu biciklista prezimena Bajlo

Autor: Šime Ćurko

30.09.2024. 18:00
Biciklističkom utrkom odana počast nizu biciklista prezimena Bajlo


U nedjelju je po sunčanom i burnom vremenu, u organizaciji Biciklističkog Zadar, na Ploči i u Dračevcu održana cestovna utrka pod imenom Prvi Memorijal Bajlo. Bila je to utrka kojom je odana počast nizu biciklista prezimena Bajlo, koji su tijekom klupske povijesti, svatko u svoje vrijeme, značajno doprinijeli razvoju i popularizaciji biciklizma, te ostvarivali velika postignuća.


Članovi Zadra pobijedili su u dvije kategorije od deset, koliko ih je bilo na programu. Krsto Dokoza bio je najbrži među najmlađim biciklistima do 13 godina na stazi od 21 km, dok je Luka Škara odnio uvjerljivu pobjedu u juniorskoj kategoriji, te je slavio i kao ukupni pobjednik velike utrke koja se tradicionalno u Zadru vozi na dužini od 7 krugova tj. 50 km. Do postolja od zadarskih vozača još su stigli Tomislav Teofilov, koji je među kadetima u završnom sprintu grupe došao do trećeg mjesta, Marta Serapiglia kao druga juniorka, Šimun Dražević treći među biciklistima do 15 godina, te Kosta Teofilov, drugi u konkurenciji veterana C/D.


Iz BK-a Zadar zahvaljuju “svim svojim članovima koji su pridonijeli organizaciji još jedne biciklističke utrke u našem gradu, sponzorima, kao i stanovnicima prigradskih naselja Ploča i Dračevac na strpljenju prilikom prolaska biciklističke kolone”.




Pobjednici po kategorijama: U-13: Krsto Dokoza (Zadar). U-14: Luka Miljković (Rijeka). U-15: Filip Noršić (Šišmiš). Kadeti: Šimun Kvasina (Škola biciklizma Zagreb). Juniori: Luka Škara (Zadar). U-13, ž: Korina Bonić (Sokol). Kadetkinje: Iva Iličić (Sokol). Juniorke: Lucija Zadro (Sokol). Veterani C: Dragutin Špiljak (Sokol). Veterani D: Nenad Živković (Sokol);. Elite (U-23); Eric Stipić (Rijeka).