Srijeda, 3. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Lastavica s Kolovara

Arno Longin europski prvak, u kolekciji ima i dva srebra te broncu

Autor: Šime Ćurko

01.07.2024. 21:26
Arno Longin europski prvak, u kolekciji ima i dva srebra te broncu

Foto: ŠKSV Arno



Arno Longin, legendarni zadarski skakač u vodu, europski je veteranski prvak na dasci 1 m u kategoriji od 65 do 70 godina. Ovom zlatu dodao je srebro na 3 metra i na tornju te broncu u sinkro skokovima s 3 metra, u kojima je skakao sa Splićaninom Vedranom Bajamićem (KSV Dupin). Europsko prvenstvo održava se u Beogradu.


– Nakon velike ozljede, koju sam doživio na dasci na Višnjiku, dugoočekivani nastup na Europskom prvenstvu bio je pod velikim upitnikom. Ipak, nastup je omogućen uz veliki napor mojih prijatelja i naravno supruge Gordane, koja je stalno bila spremna na terapiju mojih ozljeda.


Zlato na 1 m je zato došlo pomalo neočekivano, budući da je ozljeda vrlo bolna i jako je neugodno s time skakati. Međutim, početak natjecanja bio je sjajan, s ocjenom 10 za prvi skok. Zadovoljan sam nastupom i dobrim skokovima, kao i pomoći svih kako bih se uopće mogao natjecati.




Sjajan je ovo osjećaj, koji izaziva ponos. U sinkro skokovima moglo je i bolje, ali treći u Europi nije loše jer je to prvi naš zajednički nastup u toj disciplini – izjavio je Longin.