Čelnici Saudijskog fonda za javna ulaganja (PIF) ponudili su 24-godišnjem Viniciusu petogodišnji ugovor vrijedan oko 200 milijuna eura po sezoni, plus bonusi.


Paket bi također uključivao zasebni 10-godišnji ugovor za veleposlanika Svjetsko prvenstvo 2034. godine, koje bi se trebalo održati u zemlji, ali o tim uvjetima i financijskim brojevima tek treba razgovarati.




Iako službena ponuda tek treba biti predstavljena, Vinicius nije odbacio taj potez i dao je dopuštenje PIF-u da pristupi Real Madridu.


Unatoč tome što su “sretni i motivirani” u glavnom gradu Španjolske, Vinicius i njegovi predstavnici smatraju kako tako unosnu ponudu poput ove treba pažljivo proučiti.


Drugi izvor blizak igraču rekao je da Real nije pokazao interes za pregovore o transferu, ističući igračevu klauzulu o otkupu od milijardu eura.


Do sada je najveću odštetu od saudijskih klubova, platio Al Hilala, koji je potrošio 90 milijuna eura za kupnju napadača Neymara iz Paris St Germaina.


S Karimom Benzemom u Al Ittihadu i Cristianom Ronaldom u Al Nassru, PIF je prošle godine pokušao uvjeriti i francuskog kapetana Kyliana Mbappea kako bi postao još jedno veliko ime u saudijskom prvenstvu.


Mbappe je, međutim, odbio unosnu ponudu Saudijske Arabije i u lipnju se pridružio Real Madridu.