Srijeda, 16. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Ljutiti izbornik

Zlatko Dalić smatra da je Hrvatska teško oštećena: "Sudac je napravio dvije kardinalne pogreške"

Autor: Portal Novi list

15.10.2024. 23:35
Zlatko Dalić smatra da je Hrvatska teško oštećena:

Foto: Foto REUTERS

Ono što sam vidio na snimci, Livakovićevo isključenje nema veze s isključenjem. Isto tako uoči prvog gola Poljske bio je prekršaj na Matanoviću - rekao je Dalić



VARŠAVA   Zlatko Dalić nije štedio španjolskog suca  Alejandra Hernandeza nakon remija s Poljskom. Izbornik Vatrenih smatra da je Hernandez u dva navrata grubo oštetio Hrvatsku u Varšavi počevši od isključenja Livakovića.


– Ono što sam vidio na snimci, to nema veze s isključenjem. Inercija je Livakovića nakon ispucavanja lopte nosila i zakačio je suparničkog igrača. Isto tako uoči prvog gola Poljske bio je prekršaj na Matanoviću. To su dvije kardinalne pogreške suca! Ne vadim se na suce, neću to govoriti, ali tako je bilo. Imali smo sve, vodili 3:1, a onda se dogodi pad i vratimo Poljsku u utakmicu. Imali smo dobivenu utakmicu, bilo je fantastičnih pola sata. Na kraju smo opet pokazali karakter i izvukli utakmicu od kraja. S bodom moram biti zadovoljan.


Ponovo se događa da primamo golove kada vodimo?




– Malo opuštanja… Ovo je ekipa koja se stvara, ali to se bez obzira na to ne smije dogoditi. Nećemo gledati negativno, pozitivan sam. Imamo sjajnu perspektivu, ostvarit ćemo cilj, plasman u četvrtfinale Lige nacija. Dobro je!


Možemo još uvijek biti i prvi u skupini?


– Nema mjesta panici ili nezadovoljstvu. Stvaramo reprezentaciju, imamo rezultat. Dobili smo četiri, pet igrača za budućnosti. Imamo sve u svojim rukama. Nisam nezadovoljan – poručio je Dalić.