Srijeda, 14. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

Oproštaj od velikana

Zlatko Dalić i Marijan Kustić se javili nakon Brozovićeve odluke

Autor: Portal Novi list

14.08.2024. 15:49
Zlatko Dalić i Marijan Kustić se javili nakon Brozovićeve odluke

Foto: Zlatko Dalić/Foto V. KARUZA

Osim što je sjajan nogometaš, Broz je svima omiljeni suigrač - rekao je izbornik



RIJEKA  Prije nego što je javno objavio svoj oproštaj od reprezentativnog dresa, Brozović je o tomu obavijestio izbornika Dalića tijekom čijeg je mandata sudjelovao u osvajanju srebrne medalje na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Kataru i srebrne medalje u Ligi nacija.




“Žao mi je što se Marcelo odlučio oprostiti od reprezentacije, no svojim doprinosom je zaslužio da takvu odluku razumijemo, poštujemo i prihvatimo. Brozu svi možemo samo reći jedno veliko hvala za sve što je dao reprezentaciji u kojoj je bio jedan od naših stožernih igrača u najvećim uspjesima koje smo zajedno ostvarili”, izjavio je izbornik Dalić.


“Neviđenom trkom, nogometnom inteligencijom i razumijevanjem igre dao je dodatnu kvalitetu našoj igri, a uz Luku, Raketu, Kovu i njega na dva svjetska prvenstva zaredom imali smo najbolju veznu liniju na svijetu. Osim što je sjajan nogometaš, Broz je svima omiljeni suigrač, koji uvijek daje sto posto na terenu, a ujedno je opušten izvan terena. Marcelo se nije nikad gurao u prvi plan, ali svi koji razumiju nogomet znaju koliko je bio važan za sve naše uspjehe te apsolutno spada u red istinskih velikana naše reprezentacije”, zaključio je Dalić.


I predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, uputio je zahvalu Marcelu Brozoviću.




 “Ova generacija hrvatskih nogometaša donijela nam je iznimno puno veselja i izvanrednih uspjeha, pa smo za njih jako vezani i s velikom emocijom doživljavamo kada se netko od tih zaslužnih igrača oprašta. Stoga mi je jako žao što Broz odlazi iz reprezentacije, ali zaslužio je da takvu odluku poštujemo i prihvatimo”, izjavio je predsjednik HNS-a Marijan Kustić.


“Broz je uistinu jedan i jedinstven, kako na terenu tako i izvan njega. Dao je ogroman doprinos našim najvećim uspjesima, svojom trkom i nogometnim znanjem bio je idealan korektor sjajnih veznih linija koje smo imali na svjetskim prvenstvima 2018. i 2022. godine te će ostati upisan kao velikan hrvatskog nogometa, ali i kao jedna od najposebnijih figura ove briljantne generacije. Brozu želimo i dalje puno sreće i uspjeha u karijeri i životu, uz još jedno veliko hvala na svemu što je dao Vatrenima i hrvatskom nogometu”, zaključio je Kustić.