Petak, 9. kolovoza 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Dalmatinski dragulj

Zadranin Šimun Butić zabio prvijenac za Rijeku u HNL-u

Autor: Denis Frančisković

07.08.2024. 09:04
Zadranin Šimun Butić zabio prvijenac za Rijeku u HNL-u

Foto: Sergej Dreschler/NL



Šimun Butić, dalmatinski dragulj, 18-godišnji talent iz Zadra, protiv Lokosa je ušao u igru i zabio zadnji pogodak, svoj prvijenac u HNL-u. Karijeru je započeo na Stanovima, a na Rujevicu stigao prošle godine.


– Osjećaj je stvarno fenomenalan, pogotovo kad sam gol proslavio s našim navijačima. Stvarno nije moglo biti bolje. Pritisak? Kad vidim naše navijače, emocije me jednostavno ponesu i sve je lakše – kaže Butić. – Nadam se da će protiv Elfsborga biti još više naših navijača i da će se možda ponoviti ovakav jedan trenutak.


Šimun je u pripremama bio jedan od najzapaženijih igrača. Probijao je desnu stranu lakoćom, pokazao se kao brz igrač s posebnim osjećajem za gol.




– Stvarno sam prezadovoljan kako sve ide, od prvog trenutka od kada sam došao trenirati sa seniorima, do priprema i sada samog nastupa. Samo neka se ovako nastavi. Desno krilo moja je pozicija i na meni je samo da napadam dubinu. Generalno, najviše mi odgovara ta pozicija.


Rijeka je protiv Lokomotive prezentirala lepršavost i jednostavnost. Napokon je proradila i realizacija.


– Dosta smo mlada momčad i imamo puno potencijala. Nadam se još boljoj sezoni od prošle – zaključuje Butić za kojeg je poznato da mu je uzor Cristiano Ronaldo.