Subota, 5. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

treća nl jug

Zadarski nogometaši traže pobjedu na gostovanju u Vodicama

Autor: Šime Ćurko

05.10.2024. 09:18
Zadarski nogometaši traže pobjedu na gostovanju u Vodicama

Foto: Luka Jeličić



Nogometaši Zadra još nisu pobijedili na gostovanju Vodice. Dvaput je utakmica završila bez pobjednika, a jednom su tri boda osvojili Vodičani. Četvrti pokušaj momčad sa Stanova imat će danas u 7. kolu Treće NL Jug. Domaćini su s utakmicom manje osvojili deset bodova, i na šestom su mjestu, dok je Zadar treći s 12 bodova, dva manje od Uskoka i Neretve. Zadrane osim kvalitete suparnika muči i to što domaće utakmice ne mogu igrati na Stanovima i sve je izvjesnije da se ta situacija neće riješiti (najmanje) do polusezone.


Koliko će se to odraziti na rezultatu vidjet će se vrlo brzo, ali brojke su takve da je Zadar u šest kola (već) izgubio šest bodova. Za sada se drži pri vrhu, ali nije prvi, a samo će prvak (ako dobije licencu) imati priliku boriti se za viši rang.


Hrvatski vitez će biti domaćin Zmaju. Posedarci su u ponedjeljak odigrali sa Zadrom 1:1 i tako se iskupili za neočekivani domaći poraz od Vala. Sada momčad Darka Vukića očekuje domaći sraz protiv posljednjeg Zmaja, jedine momčadi koja je i dalje bez pobjede.




Makarani imaju dva boda, lani su bili zadnji, ali su ostali u ligi nakon što je iz nje izbačen Split. Sve upućuje da je Hrvatski vitez favorit, ali u Posedarju nakon Vala »pušu i na hladno«.


Iza Primorca su tri poraza zaredom, s kojima su završili u donjem dijelu ljestvice. Posebno teško momčadi iz Kraljevskog grada pao je uvjerljiv 1:6 domaći poraz od Neretve prošle subote. Od zadnjeg Zmaja dijele ih tri boda i situacija je svakim kolom sve ozbiljnija.


Biograjci su ovo ljeto ostali bez nekoliko prvotimaca, došao je i novi trener Anel Karabeg, ali očito je momčad još u stvaranju, a vrijeme, a s njima i bodovi, prolazi. U Primorcu se nadaju da će gostovanje kod Sloge rastjerati oblake koji su se navukli na biogradsku svakodnevicu…