ponedjeljak, 28. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

IVAN SANTINI

Zadarski nogometaš iskreno o vjeri: 'Isus nam je pokazao svojim životom kako treba kroz život ići...'

Autor: Portal ZL

23.10.2024. 09:07
Zadarski nogometaš iskreno o vjeri: 'Isus nam je pokazao svojim životom kako treba kroz život ići...'

Foto: HNK Šibenik



Zadarski napadač Ivan Santini, koji je u svojoj karijeri nastupao za Inter Zaprešić, Ingolstadt, Zadar, Freiburg, Kortrijk, Standard Liege, Caen, Anderlecht, Jiangsu Suning, Osijek, Al Fateh i Zurich, nedavno se vratio u HNL, potpisavši za Šibenik.


Santini često ističe da mu je vjera jako važna u životu, o čemu je i govorio u emisiji ‘Zašto vjerujem’.


– Mislim da svatko u nekim zrelim godinama, prije ili kasnije, osjeti da život nije lagan, s mnogo problema, izazova i prepreka koje treba prijeći, a dragi Isus nam je pokazao svojim životom kako treba kroz život ići, živjeti i ljubiti, a to nam daje duboku utjehu, smisao, i to je jedini Put, Istina i Život, rekao je Santini, prenosi Šibenik.in. 




Na pitanje ‘može li se među nogometašima ipak osjetiti da je netko od njih više u vjeri’, kaže:


„Na terenu je to malo teže. Ljudi su fokusirani na utakmicu, ali u malim djelićima i nekim trenucima nepravde, ili boli, ti vidiš kako netko reagira, kada ti npr. suparnik pruži i ruku pomoći. Kroz te male znakove ljubavi i ljudskosti možeš naslutiti da je netko stvarno u duhu, a u suprotnom možeš vidjeti i kada nije u duhu, primjerice kada psuje“, rekao je konstatirajući da nažalost u našem sportu, kao i društvu, ima mnogo psovke i bogopsovke.


On pak podsjeća da njemu tijekom utakmice misli lete na sve strane:


– Molim Boga da mi pomogne, da mi dadne snage, kad sam umoran da izdržim, molim ga da se nešto dogodi na terenu i onda kada čujem da netko psuje, molim Boga da mu oprosti, i blagoslivljam te ljude, govori.