ponedjeljak, 2. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

Treća NL Jug, 1. kolo

Zadar kiksao u Biogradu, Hrvatski vitez slavio

Autor: Šime Ćurko

01.09.2024. 21:33
Zadar kiksao u Biogradu, Hrvatski vitez slavio

Foto: NK Hrvatski vitez



Počela je Treća NL Jug, u kojoj su u prvom kolu Zadar i Primorac zamijenili domaćinstvo. Dvoboj u Biogradu završio je bez pobjednika, dok je Hrvatski vitez s minimalnih 1:0 na domaćem terenu svladao Junak.


PRIMORAC      1
ZADAR      1


BIOGRAD NA MORU – Igralište Kazimir i Silvestar. Gledatelja 200. Sudac: Matej Čulina (Pridraga). Pomoćnici: Kraljević i Štampalija. Strijelci: 0:1 Mahmutović (50′), 1:1 Matas (90’+4′). Žuti kartoni: Stojanov (Primorac); Muić, Djeveljekaj (Zadar).




PRIMORAC: Stojanov, Novikov, Kulaš, Bitunjac, Bačkov (od 78. Kadija), Lazarevski, Živić (od 54. Mašić), Crnjak (od 69. Matas), Ponomarenko (od 56. Vodanović), Okechukwu, Jurišić. Trener: Anel Karabeg.


ZADAR: Pinčić, Muić, Knez (od 74. Pedišić), Viduka (od 90. Šoša), Mahmutović, Jurić, Baričević, Rudić (od 74. Bilaver), Čirjak (od 88. Bjeliš), Sikira, Djeveljekaj. Trener: Zoran Erlić.


Zadrani su sezonu dočekali s ambicijom osvajanja prvog mjesta, ali su se poskliznuli već na prvoj prepreci. Primorac se još jednom potvrdio kao suparnik koji ima rješenja za momčad sa Stanova. Igrala se četvrta minuta sudačke nadoknade kada je Matas, koji je u igru ušao u posljednjih 20 minuta, svladao inače odličnog vratara Pinčića, i donio Biograjcima bod. Domaćii su tako iskoristili povlačenje Zadrana, koji su zaigrali u, za njih neuobičajenim, crnim dresovima.


Najbliži pogotku u prvih 45 minuta gosti su bili nakon akcije u kojoj je Jurić uposlio Čirjaka, koji pronalazi Viduku, a povratnik u redove Zadra pogađa vratnicu. Imao je Viduka još dvije dobre situacije za pogodak, ali bez prave završnice. Mreža domaćina zatresla se u 50. minuti. Akciju je započeo Muić i uposlio Baričevića, a ovaj s desnog boka prosljeđuje za Mahmutovića, koji je precizan s desetak metara 0:1. U 60. minuti dobar pokušaj Lazarevskog iz daljine zaustavio je Pinčić, kojem je to bio uvod u niz kvalitetnh reakcija. Tako je zaustavio pokušaje Okechukwua, dvaput Vodanovića i Bitunjca. Ipak, u smiraj utakmice ni Pinčić više nije mogao spriječiti gubitak dva boda svoje momčadi, od koje se na premijeri očekivalo puno više.


HR. VITEZ      1
JUNAK      0


POSEDARJE – Igralište Gordan Demo. Gledatelja: 200. Sudac: Lukša Klaić (Konavle). Pomoćnici: Proleta (Opuzen), Majčica (Metković). Strijelac: 1:0 Čurjurić (67′). Žuti kartoni: Vukadinović (Hr. vitez); Mihovilović, Vuko (Junak).


HRVATSKI VITEZ POSEDARJE: Matasović, Ivandić, Zdrilić (od 84′ Jurjević Adžić), Vukadinović, Čurjurić, Quni, Smokrović (od 73′ Kelava), Juričević, Jelinić (od 60′ Knežević), Pranić (od 60′ Kevrić), Jurjević. Trener: Darko Vukić.


JUNAK: Cvrlje, Mihovilović (od 80′ Žižić), Modrić, Jandrek (od 87′ Romac), Vuković (od 80 Butorović), Martinović (od 64′ Vuko), Vrdoljak, Marić, Botica, Paviškov (od 64′ Duić), Labrović. Trener: Ivan Matić.


Gorak okus poraza u Kupu od Slavonije iz Požege Hrvatski vitez isprao je pobjedom protiv Junaka, koja mu je donijela tri boda za početni zalet u sezoni. U prvom poluvremenu Vukadinović je bio blizu pogotku nakon odličnog udarca glavom, kojeg je Cvrlje nekako uspio obraniti. Nakon toga Botica s gol linije čisti pokušaj Zdrilića, kojem je prethodno asistirao Vukadinović. Cvrlje je izašao kao pobjednik i u dvoboju “jedan na jedan” sa Smokrovićem. Od pokušaja Sinjana iz prvog poluvremena može se izdvojiti udarac Modrića, lopta je nakon udarca s 20-ak metara otišla pored gola.


Domaćini su bili aktivniji i u drugom poluvremenu kada je u prvi plan izbio Čurjurić, Dvaput je pokušao iz slobodnog udarca, oba puta Cvrlje je bio spreman, Ipak, u 67. minuti ni vratar gostiju nije mogao ništa. Na asistenciju Smokrovića Čurjurić pogađa za 1:0. Gosti se tada bude i u 80. minuti nakon prekršaja Jurjevića imaju priliku izjednačiti iz jedanaesterca. Međutim, udarac Jandreka obranio je vratar Matasović. Do kraja dvoboja bilo je puno nervoze, a malo prave igre. Domaćini su se uspjeli obraniti i sačuvati vrijedan kapital.
Rezultati 1. kola: Primorac – Zadar 1:1, Hrvatski vitez – Junak 1:0, Zmaj – Zagora 0:0, GOŠK Dubrovnik 1919 – Kamen, 0:0, Vodice – Neretvanac 4:1, Neretva – GOŠK Kaštela 3:2, Sloga – Omiš 2:0, Val – Uskok 0:1.


2. kolo: Val – Zadar, Primorac – Zmaj, Kamen – Hr. vitez, Uskok – Omiš, Neretvanac – Neretva, GOŠK K.- Sloga, Junak – Vodice, Zagora – GOŠK Du.