Subota, 12. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Županijski nogometni kup mlađih uzrasta

Zadar i Arbanasi uvjerljivo izborili plasman u polufinale

Autor: Šime Ćurko

11.10.2024. 20:05
Zadar i Arbanasi uvjerljivo izborili plasman u polufinale

Foto: NK ZARA



Počela su natjecanja za Županijski nogometni kup u kategoriji mlađih uzrasta. Polufinale kadeta uvjerljivo su izborili Zadar, koji je s 12:0 na gostovanju pobijedio Hrvatski vitez (s dva gola najefikasniji su bili Niko Gospić i Adrian Kajtazi), te Arbanasi, nakon što su u Privlaci s 11:0 svladali Sabunjar, uz tri pogotka Gabrijela Predovana i Tonija Živkovića. U četvrtfinalu će igrati i Sv. Mihovil – Primorac, dok je utakmica između Zare i Abecede bila na rasporedu sinoć.


Odigrane su tri utakmice četvrtfinala u konkurenciji pionira. Zadar je polufinale izborio nakon što je s 9:0 u Crnom svladao Dalmatinac, a trostruki strijelac bio je Nikola Carl Žeželj. Poteškoća za izboriti nastavak natjecanja nisu imali ni Arbanasi, čiji su pioniri s 8:0 slavili kod Sabunjara i također prošli među četiri najbolja sastava. Najefikasniji igrač »crveno-crnih« bio je trostruki strijelac Mario Fabijan. Neizvjesno je bilo u dvoboju između Zare i Croatije Stankovci. Zara je dvama pogotcima Bruna Bajla i jednim Petra Jezerčića povela 3:0, da bi Josip Šimić s dva gola u završnici vratio goste u igru. Ipak, nije bilo više vremena za Stankovčane koji su se oprostili od natjecanja. Posljednji polufinalist bit će poznat nakon dvoboja između Velebita i Abecede, koji je na rasporedu u nedjelju 13. listopada u Benkovcu.


U juniorskoj konkurenciji uobičajeno prijavljeno je najmanje momčadi. Ove godine su četiri, a u polufinalu će igrati Arbanasi – Abeceda te Zadar – Dalmatinac.