Englezi će drugi put u nizu igrati finalnu utakmicu, s tim da su na prošlom prvenstvu poraženi u finalu od Italije nakon jedanaesteraca.


Watkins je bio veliki engleski junak u polufinalu jer je, ušavši u igru u drugom poluvremenu, postigao pobjednički pogodak u 90. minuti.




„Moj dobar prijatelj mi je rekao kako cijelo vrijeme ima izraženi osjećaj da ću postići pogodak u finalu. Napravio sam to u polufinalu, ali nikad se ne zna. Možda čuvam i jedan gol za finale“, rekao je Watkins, inače član Aston Ville.


Osminu finala i Slovačku prošli su Englezi nakon produžetaka, s tim da su do njih stigli golom Bellinghama tek u 95. minuti. Potom su u četvrtfinalu svladali Švicarsku nakon jedanaesteraca i na kraju su u polufinalu bili bolji od Nizozemske golom u 90. minuti. U sva ta tri slučaja Engleska je primala prvi gol na dvobojima. Nitko, pa ni navijači Engleske, nisu oduševljeni igrom svoj miljenika, ali Watkins previše ne daje pozornost tome.


„Osjećam da nas igrače osobno nije previše briga kako ćemo i na koji način pobjeđivati. Jedino je važno pobjeđivati. Umjetnički dojam nije“, zaključio je 28-godišnji Watkins.


Finale Engleske i Španjolske igra se u Berlinu, u nedjelju, od 21 sat.