U PAOK je Lovren došao iz Lyona koji je s hrvatskim stoperom dogovorio raskid posljednje godine ugovora. Lovren se nije uklapao u klupsku politiku, a već je prošle sezone češće sjedio na klupi za pričuve nego li boravio na travnjaku.


Profesionalnu karijeru 35-godišnji Lovren je počeo u zagrebačkom Dinamu čiji je dres nosio od 2006. do 2010. godine, a usporedno je na posudbi igrao u zaprešićkom Interu. Potom je otišao u Lyon, pa preselio u englesku Premier ligu gdje je bio član Southamptona i Liverpoola. Od 2020. godine je igrao za ruski Zenit, dok je drugi put u karijeri u Lyon došao tijekom 2023. godine.




Za hrvatsku reprezentaciju je odigrao 78 utakmica te je postigao pet pogodaka. Bio je član reprezentacije koja je 2018. godine osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu, kao i što je četiri godine kasnije osvojio broncu na SP-u.


U PAOK-u je od ranije hrvatski reprezentativni vratar Dominik Kotarski, a momčad iz Soluna je trenutačno na diobi prvog mjesta ljestvice grčkog prvenstva s Olympiakosom.