Srijeda, 16. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

PETO KOLO

Vice Birkić za 20 minuta pogodio sva tri penala

Autor: Šime Ćurko

15.10.2024. 17:11
Vice Birkić za 20 minuta pogodio sva tri penala

Foto: MISLAV KLANAC



Peto kolo, peta pobjeda. Računica je to s kojom je Nova zora uspješno prošla i gostovanje kod Škabrnje ‘91. Filipjanci su s maksimalnih 15 bodova na prvom mjestu, i svakom novom utakmicom potvrđuju kako njihov plasman nije iznenađenje. A nikoga više ne iznenađuju ni Raštane, koje s 4:0 bile bolje od Sabunjara. Prva tri pogotka postigao je Vice Birkić u prvih 25 minuta i to sve iz jedanaesteraca. Desetak minuta kasnije Zinedin Mašić je postavio konačnih 4:0. Četvrta pobjeda Raštana, četvrti poraz Privlačna.


Ivan Vinko Marić s dva gola u tri minute riješio je utakmicu u kojoj je njegova Zlatna luka na svom terenu pobijedila Hajduk s 3:1. U krizi je Galovac, koji je držao bod u Pakoštanima do zadnje minute. Ipak, tada je Tomislav Vulin iz jedanaesterca pogodio za pobjedu 2:1 aktualnih prvaka, koji su se probili na treće mjesto s deset bodova. I Galovčani su imali priliku iz penala, ali je u 21. minuti nisu iskoristili.


Deset bodova ima i četvrti Velebit, koji je golom Krešimira Nakića u trećoj minuti slavio na gostovanju u Bibinjama. Abeceda je ostvarila drugu uzastopnu pobjedu, u Polači je nadigrala domaćina s 4:0. Bolja igra u prvom poluvremenu okrunjena je golom Zvonimira Pleslića u 37. minuti za odlazak u svlačionice s vodstvom 0:1. Domaći su početkom nastavka ostali s igračem manje, pa je terenska dominacija gostiju postala još izraženija. Pleslić je u 58. minuti zabio svoj drugi pogodak, a u 71. i 76. mu se s dva brza gola pridružio Karlo Lučić za konačnih 4:0.




– Čestitam igračima na odličnoj utakmici i zasluženoj pobjedi. Drago mi je da smo u posljednja dva kola počeli naplaćivati dobru igru u smislu bodova, a ono što me posebno veseli jest igra mladih igrača koji napreduju iz utakmice u utakmicu – prokomentirao je Pavičić.


Pogotke za Abecedu postigli su igrači rođeni 2007., jedan s tek navršenih 17 godina, a drugi još uvijek 16-godišnjak.


– To i jest cijeli smisao postojanja naše seniorske momčadi od prvoga dana, da igrači iz našeg omladinskog pogona imaju priliku osjetiti seniorski nogomet i tako napredovati. Sretan sam što imamo i nekoliko izuzetno kvalitetnih i karakternih iskusnih igrača koji im u tome pomažu i mislim da je i ova utakmica pokazala da smo na pravom putu – zaključio je trener Abecede.