Foden je ove sezone zabio 17 golova i upisao osam asistencija u 34 ligaške utakmice i bio je jedan od ključnih igrača “Građana” u lovu na četvrti uzastopni naslov engleskog prvaka.


“To što me kolege profesionalci ovako prepoznaju znači mi sve na svijetu. Želio bih zahvaliti svima koji su glasali za mene”, rekao je 24-godišnji Foden.




Foden, koji je već osvojio nagradu za igrača sezone Premier lige, naglasio je da je cilj kluba bio osvojiti peti naslov zaredom.


Foden je u ovom izboru pobijedio suigrače Erlinga Haalanda, koji je prošle godine osvojio nagradu PFA, te Rodrija, zatim Colea Palmera (Chelsea), Martina Odegaarda (Arsenal) i Ollieja Watkinsa (Aston Villa).


Jamajčanka Shaw najbolji je strijelac ženske Superlige s 21 golom.


“Sretna sam i ponosna što sam dobila ovu nagradu. Dobiti priznanje od svojih vršnjaka na ovaj način je posebna čast”, rekla je 27-godišnja nogometašica.


Veznjak Chelseaja Palmer, koji je zabio 22 gola u Premier ligi prošle sezone, osvojio je nagradu za mladog igrača godine. Ovo je prvi put od sezone 2009./2010. (Wayne Rooney i James Milner) da su dva Engleza osvojila ove dvije nagrade u istoj godini.