“Uprava Lyona upravo je poslala poruku da su od sada gotovo svi na prodaju, sve dok netko plati pravu cijenu”, piše “L’Equipe”.


Francuski klub namjerava prikupiti 100 milijuna eura prije zatvaranja prijelaznog roka. “L’Equipe” navodi da im je potrebno još 75 milijuna eura da postignu svoj cilj.




Lovren, koji s Lyonom ima ugovor do ljeta iduće godine, u francuski je klub došao prošle godine iz Zenita.


Potrošili su 134 milijuna eura u posljednja dva mjeseca, više od bilo kojeg kluba u Francuskoj. U srpnju su potrošili rekordnih klupskih 34 milijuna eura za ugovor s braničem Moussom Niakhateom iz Nottingham Foresta.


U četvrtak je sedmerostruki prvak Ligue 1 objavio da je prodao francuskog braniča Mamadoua Sarra u Racing Club de Strasbourg za 10 milijuna eura.


Prošlog mjeseca Lyon je uvjerio financijske vlasti Ligue 1 da će ovog ljeta prikupiti 100 milijuna eura u prodaji, izbjegavajući bilo kakva daljnja ograničenja od strane financijskog nadzornika lige.


Prošlog prosinca klub je prikupio više od 300 milijuna eura za refinanciranje duga.


Lyon je u vlasništvu Eagle Football Groupa, investicijskog holdinga upisanog u Parizu koji također posjeduje udjele u brazilskom Botafogu, belgijskom RWD Molenbeeku i Crystal Palaceu u Engleskoj.


John Textor, američki biznismen koji kontrolira grupu, pokazao je interes za prodaju svog udjela u Palaceu kako bi kupio Everton.