Goricu je premijerno vodio Mario Carević nakon što je u prvih devet kola sjedio na klupi Šibenika. Carević je preuzeo momčad nakon što je Rajko Vidović dobio otkaz.


Domaćin je daleko bolje ušao u susret i u 19. minuti dominacija je urodila vodstvom. Michele Šego je probio po lijevom krilu te ubacio loptu u kazneni prostor do Luke Mamića. Domaći veznjak nije najbolje primio loptu, no natrčao je Dimitar Mitrovski i majstorski pogodio za 1-0. Nakon prvog poluvremena omjer udaraca je bio 8-0 na strani Varaždina što je dovoljno govorilo o igri gostiju.




Varaždin je povećao prednost u 51. minuti. Frane Maglica je ubacio s desne strane, lopta se nekako odbila do Mamića koji je pucao sa desetak metara svladavši Ivana Banića koji je mogao i bolje reagirati.


Gorica je četiri minute kasnije smanjila. Adrion Pajaziti je na lijevoj strani uposlio Dinu Štigleca koji je uputio oštru loptu pred vrata do Marka Kolara koji je zabio za 2-1. Varaždin je u 64. minuti postigao i treći gol, međutim pogodak Mitrovskog je poništen jer je lopta izašla iz igre prije nego što je Dabro uposlio makedonskog igrača.


Gosti su u završnici napadali traživši izjednačenje, dok je Varaždin svoju priliku za potvrdu pobjede tražio iz kontre, ali više nije bilo golova.


U prvom nedjeljnom susretu Hajduk je u Koprivnici pobijedio Slaven Belupo sa 2-0 pobjegavši Rijeci i Dinamu na četiri boda prednosti.


Domaćin je prvi zatresao mrežu. Međutim, asistent Dolček je u 14. minuti bio u zaleđu, pa je gol Moldavca Mihaila Caimacova poništen nakon VAR provjere.


Dvije minute kasnije ponovo se trese mreža Hajduka. No, Splićane je ponovo spasio VAR. S lijeve strane je ubacio Alen Grgić, a zabio makedonski napadač Ilija Nestorovski koji je bio u zaleđu.


Hajduk je poveo u 39. minuti. Ivan Rakitić je ubacio iz slobodnog udarca, a Božić ispred Filipa Uremovića nespretno reagirao pogodivši vlastitu mrežu.


Korak bliže pobjedi Hajduk je stigao u 44. minuti. Ismael Diallo je pokupio loptu ispred Boseca, koji je ostao ležati na terenu. Lopta je stigla do Biuka, koji se namjestio na desnu nogu i sjajno pogodio donji kut suparničkog gola. Činilo se kako je Diallo nogom zahvatio Bosca po glavi, situaciju je provjeravao VAR presudivši kako je sve bilo regularno.


U nastavku susreta Hajduk je umrtvio igru, domaćin je pokušavao, ali nije uspio svladati gostujućeg vratara.


Na ljestvici vodi Hajduk sa 24 boda, četiri više od Rijeke i Dinama. Varaždin je sada četvrti sa 15 bodova, dok zadnje dvije pozicije drže Gorica s osam i Slaven Belupo s pet bodova.