Subota, 19. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

1. žnl

U šestom kolu općinski, ligaški, ali i obiteljski derbi

Autor: Šime Ćurko

19.10.2024. 10:58
U šestom kolu općinski, ligaški, ali i obiteljski derbi

Foto: Luka Jeličić



Šesto kolo Prve županijske nogometne lige u Sv. Filipu i Jakovu u nedjelju u 15:30 sati donosi općinski, ali i derbi dosadašnjeg dijela sezone. Na suprotnim stranama naći će se domaća Nova zora, koja je osvojila maksimalnih 15 bodova, te Raštane koje nakon domaćeg poraza u prvom kolu i četiri pobjede zaredom (gol razlika 14:0) imaju 12 bodova. Nova zora odavno nije imala tako uspješno razdoblje u Prvoj ŽNL, a kao njihov najjači adut pokazali su se prekidi, i iz kojih su postigli pola pogodaka.


Teško je prisjetiti kada je u Sv. Filipu u Jakovu bilo toliko zanimanje za jednu utakmicu.


– Očekujem dobru utakmicu, pravi derbi prve dvije momčadi lige. Odlično smo ušli u sezonu, imamo sve pobjede i motivirani smo nastaviti taj niz te zadržati prvo mjesto. Respektiramo protivnika, ali mišljenja sam da smo u ovom trenutku bolji i očekujemo nova tri boda – kaže Josip Lončar, trener Nove zore.




Raštane su ne tako davno »žarile i palile« u Trećoj HNL. Međutim, uslijedile su godine u kojima je klub postojao samo na papiru. Prošle sezone aktiviran je seniorski sastav, koji je kao prvak Druge ŽNL izborio viši rang.


Ove sezone prepoznatljivi su po taktičkoj disciplini, u kojoj glavnu riječ ima Vice Birkić, dugogodišnji prvotimac Primorca. Društvo je Birkiću u Biogradu bio i Luka Vodopija, sada jaki filipjanski adut.


Na klupi Raštančana je Vlado Mandić, iskusan trener, koji je sa županijskim klubovima potpisao niz uspjeha. Zanimljivo je da će to biti i obiteljski dvoboj, budući da Vladin sin Ivan igra za Novu zoru.


– Utakmica je sigurno derbi jer igraju prva i druga momčad lige, ali i zbog dugogodišnjeg rivalstva. Dobro se međusobno poznajemo, a igrači oba sastava svojim su nastupima potvrdili odličnu formu.


Očekujem da će moji igrači pružiti maksimum i ispuniti sve zahtjeve u igri jer nas očekuje kvalitetan protivnik. Želim da derbi prođe u odličnoj atmosferi te fer i korektnoj igri i nadigravanju, pa neka pobjedi tko bude bolji – rekao je trener Raštana.