Nedjelja, 26. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Sve zbog nogometa

U Bruxellesu nakon poraza od Maroka izbili neredi

Autor: Hina

27.11.2022. 20:10
U Bruxellesu nakon poraza od Maroka izbili neredi

Foto: ReutersSukobi su izbili u nedjelju u Bruxellesu nakon pobjede Maroka u utakmici s Belgijom na Svjetskom prvenstvu u nogometu, pri čemu su “desetci ljudi” napali urbanu opremu i redarstvene snage, objavila je policija.


I prije kraja utakmice “desetci ljudi, među kojima su neki bili maskirani, izazivali su sukob s redarstvenim snagama u središtu grada, čime su ugrozili javnu sigurnost”, navodi policija u priopćenju.


Policija navodi da su okupljeni upotrijebili pirotehnička sredstva i palice, kamenjem gađali redarstvenike i zapalili semafor, a na jednoj prometnici je buknuo požar.
“Jedan je novinar pogođen u lice pirotehničkim sredstvom”, izvijestila je policija koja je tada odlučila intervenirati vodenim topovima i suzavcem.


Stotinjak policajaca sudjelovalo je u intervenciji dok su ih nezadovoljnici gađali kamenjem.


Redarstvene snage su pozvale stanovnike i navijače da izbjegavaju neke četvrti u središtu grada. Stanice podzemne željeznice su zatvorene, a ulice blokirane kako bi se spriječilo okupljanje.


“Najoštrije osuđujem incidente koji su se dogodili danas poslije podne. Policija je već odlučno intervenirala. Preporučam navijačima da ne dolaze u središte grada. Policija nastoji svim sredstvima očuvati javni red”, napisao je na Twitteru gradonačelnik Bruxellesa Philippe Close.


“Naredio sam policiji da pristupi administrativnom uhićenju izazivača nereda”, dodao je.