Petak, 5. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

30 C°

EURO 2024.

Turci vjeruju da mogu otići do kraja, Austrijanci ne mogu vjerovati da su ispali

Autor: Hina

03.07.2024. 07:18
Turci vjeruju da mogu otići do kraja, Austrijanci ne mogu vjerovati da su ispali

Foto: Foto REUTERS

Nevjerojatno je lijepo biti Turčin. Doživjeli smo nevjerojatne trenutke, za povijest, s našim navijačima, u ovoj pobjedi - rekao je strijelac Merih Demiral



LEIPZIG  Izjave aktera posljednje utakmice osmine finala na Europskom prvenstvu u kojoj su nogometaši Turske s 2-1 pobijedili Austriju.


Mert Gunok, vratar Turske:


„Teško je u ovom trenutku pronaći prave riječi. Neopisivo smo sretni. Bila je ovo sjajna utakmica i pobjeda. Moramo zahvaliti našim navijačima, kako na stadionu tako i svima u domovini. Hvala svima koji su nas podržavali. Još je dug put ispred nas. Vjerujemo da možemo do kraja, a ova pobjeda jako nam je podigla moral i samopouzdanje koje smo i dosad imali“.




Merih Demiral, dvostruki strijelac za Tursku:


„Nevjerojatno je lijepo biti Turčin. Doživjeli smo nevjerojatne trenutke, za povijest, s našim navijačima, u ovoj pobjedi. Jako sam sretan i ponosan. Ova nagrada za igrača utakmice je nagrada za cijelu momčad. Odigrali smo sjajno. Bila je ovo važna i teška utakmica. Imam samo riječi hvale za sve, od igrača do navijača“.


Ralf Rangnick, izbornik Austrije:


„Ne mogu vjerovati da je ovdje završio naš put na prvenstvu. Nadali smo se i vjerovali da možemo proći. Uvjeren sam da bi prošli dalje da smo izborili produžetke. Odigrali smo četiri vrlo intenzivne utakmice na EP i ovo iskustvo moramo prenijeti na sve ono što nam slijedi. Nismo se dobro branili u nekim trenucima, a Turska je na vratima imala nevjerojatnog golmana“.