Utorak, 2. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

28 C°

ŠOKANTNA UTAKMICA

TRI LAVA SE SPASILA! Engleska nevjerojatnim preokretom izborila četvrtfinale

Autor: Robert Hrkać

30.06.2024. 20:57
TRI LAVA SE SPASILA! Engleska nevjerojatnim preokretom izborila četvrtfinale

Foto: REUTERS/Lee Smith



Engleska je praktički bila klinički mrtva u sudačkoj nadoknadi osmine finala protiv Slovačke, a onda se dogodio – Jude Bellingham. Nevjerojatni veznjak Real Madrida je škaricama spriječio najveću senzaciju ovogodišnjeg Eura, odvevši susret u produžetke gdje je Harry Kane zabio za pobjedu Engleske i plasman u četvrtfinale.


Slovačka se hrabro postavila od samog starta, a bezidejni Englezi nisu imali jasan plan kako probiti sinkroniziranu slovačku zadnju liniju. Reprezentacija Francesca Calzone vrebala je priliku iz kontre, a jedna je takva sijevnula u 25. minuti. Strelec je proigrao Schranza, koji iz blizine matira Pickforda za 1 : 0, te za svoj treći gol na turniru. Šokiranim Englezima trebalo je dugo da se probude, a znakove života počeli su pokazivati u drugom poluvremenu, kada je umor počeo hvatati njihove suparnike. Foden je u 50. minuti zabio na asistenciju Trippiera, ali gol je poništen zbog zaleđa.


Engleska je brojnim ubačajima pokušala nauditi Slovacima, a iz jedne takve šanse Harry Kane je pucao pored gola. Kada se činilo da su ostali bez goriva spasio ih je Bellingham u petoj minuti sudačke nadoknadivši, zakucavši škaricama ‘flick’ Marca Gueha za 1 : 1 i produžetke. Grogirani Slovaci primili su pogodak odmah na startu prvog produžetka, a strijelac je bio Kane. Napadač Bayerna je iz blizine pospremio Toneyjevu asistenciju za konačnih 2 : 1. Slovačka je zamalo izjednačila preko Pekarika, ali više od toga nisu mogli stvoriti pred vratima Pickforda.




Engleska će u četvrtfinalu igrati protiv Švicarske.