Nedjelja, 7. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

31 C°

EURO 2024.

Talijani nemoćni u Berlinu, Švicarska izborila četvrtfinale Eura!

Autor: Robert Hrkać

29.06.2024. 20:26
Talijani nemoćni u Berlinu, Švicarska izborila četvrtfinale Eura!

Foto: REUTERS



Švicarska je u Berlinu zasluženo pobijedila europske prvake Talijane s 2 : 0 te se tako plasirala u četvrtfinale Europskog prvenstva, ponovivši tako uspjeh s prošlog Eura.


Momčad Murata Yakina je u potpunosti kontrolirala tijek susreta u prvom poluvremenu, a do prednosti je došla u 37. minuti. Vargas je odlično osjetio utrčavanje Freulera iz drugog plana, a bivši veznjak Nottingham Foresta mirno je pogodio prvi kut Donnarumme za 1:0. Spallettijeva odluka da krene s Cristanteom, Fagiolijem i El Shaarawyjem pokazala se kao potpuni promašaj, a nemoć se nastavila i u drugom poluvremenu. Tek što se izašlo iz svlačionice, Talijani su ponovno morali na centar. Švicarci su složili brzu akciju nakon pogreške Fagiolija, a neometani Ruben Vargas krasno je zavrnuo loptu u gornji kut Donnarumme za 2 : 0. Spalletti je pokušao razbuditi momčad sa Zaccagnijem, Pellegrinijem, Reteguijem, Cambiasom i Frattesijem, ali njegovi potezi nisu urodili plodom.


U igru su ih eventualno mogli vratiti Fabian Schar, koji je nespretno pogodio vlastitu vratnicu, i Scamacca, čiji je udarac također odsjeo na vratnici (iako se činilo da je napadač Atalante bio u zaleđu), ali do gola jednostavno nisu mogli doći. Koliko su bili bezidejni u nastavku govori podatak da je glavni sudac utakmice produžio utakmicu za samo dvije minute.




Švicarci će u četvrtfinalu igrati 6. srpnja protiv boljega iz dvoboja Engleske i Slovačke, koji je na rasporedu sutra u 18 sati.