Petak, 27. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

žnk donat

Surjan ključna pionirka, kadetkinje nemilosrdne

Autor: Alen Plahinek

24.09.2024. 18:19
Surjan ključna pionirka, kadetkinje nemilosrdne

Foto: Mate Komina



Prve bodove u novoj sezoni upisale su pionirke i kadetkinje Donata. Nakon poraza na premijeri u gostima kod Osijeka, Zadranke su prvi puta u novoj sezoni igrale kod kuće, a u gostima je stigla Slavonija iz Požege. Gošće su pobjedama u obje kategorije protiv Istre 1961 krenule u sezoni, što je bilo poprilično iznenađujuće s obzirom na to da su tek ove sezone izborile nastup u HNL-u.


Pobjeda protiv kadetkinja iz Pule poprilično je »zazvonio«, s obzirom na to da su Puležanke prošle sezone bile viceprvakinje Hrvatske.


Susret pionirki na Višnjiku završio je minimalnih 1:0. Jedina strijelkinja na toj utakmici bila je Surjan u 68. minuti. Nakon njih na teren su izašle kadetkinje koje su izdominirali protiv cura iz Slavonije. Uvjerljivih 7:0 za domaću ekipu protiv prošlogodišnjih prvakinja regije Istok. P




objedom protiv Istre najavile su velike mogućnosti, no treća ekipa prošle sezone u Hrvatskoj odlučila je pokazati »kako se to radi«. Pestić je kako svoju, tako i općenitu golijadu otvorila u 16. minuti, zatim je u 21. dodala još samo »gasa«. Nakon nepunih 40 minuta semafor je pokazivao 4:0, a u listu strijelkinja upisale su se Bilaver i Alić.


Svoje treći pogodak Pesić zabija u 53. minuti, a onda Petra i Ivona Buljat u 60-oj, odnosno 80-oj minuti postavljaju konačni rezultat.


Jedino je Agram stopostotan u obje kategorije nakon dva odigrana kola. Donatice za nekoliko dana gostuju u Rijeci, čije pionirke imaju maksimalnih šest., a kadetkinje tri boda.