ponedjeljak, 1. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

33 C°

EURO 2024.

Španjolski izbornik uoči EURO-a potpisao novi ugovor, Furiju danas čeka Andora

Autor: Hina

05.06.2024. 08:55
Španjolski izbornik uoči EURO-a potpisao novi ugovor, Furiju danas čeka Andora

Foto: Luis de la Fuente/Foto REUTERS

De La Fuente je na klupi Furije od prosinca 2022.



MADRID  Španjolski nogometni savez produljio je   ugovor izborniku Luisu de la Fuenteu i njegovom stožeru do ljeta 2026. godine.


De La Fuente je na klupi od prosinca 2022.,  a ugovor mu je istjecao 30. lipnja.


“Odveo je Španjolsku do naslova Lige nacija prošle godine, što je jako vrijedna titula s obzirom da duže od desetljeća Španjolska nije osvojila trofej”, priopćio je Španjolski nogometni savez.




“Osim toga na briljantan je način kroz kvalifikacije odveo reprezentaciju do Europskog prvenstva, za koje se momčad trenutno priprema”, dodano je.


Španjolska, koja je prije godinu dana pobijedila Hrvatsku u finalu Lige nacija boljim izvođenjem jedanaesteraca, otvorit će za jedanaest dana Europsko prvenstvno u Njemačkoj upravo ogledom protiv “Vatrenih“. Španjolski nogometaši se od subote pripremaju za tu utakmicu u svom kampu u madridskom predgrađu Las Rozas.


U utorak su trenirali pa otputovali u 440 kilometara udaljeni grad Badajoz na zapadu Španjolske. Ondje će u srijedu odigrati prijateljsku utakmicu s Andorom.


“Vidim veliko međusobno natjecanje i želju među igračima”, izjavio je De la Fuente na konferenciji za medije. Pozvao je na pripreme 29 igrača, ali za tri dana morat će otpisati trojicu.


“Nema nervoze i tenzija. Oni koje odabrem bit će sretni, a oni koji otpadnu veselit će se zbog svojih kolega”, dodao je izbornik.


U utorak su u Madridu ostali vezni igrači Dani Olmo  i Rodrigo Hernandez Rodri. Propustit će ogled s Andorom jer rade po posebnom individualnom programu kako bi u što boljoj formi dočekali ogled s Hrvatskom. Olmo je došao na okupljanje u Madrid tri dana prije drugih jer mu je prvenstvo s RB Leipzigom u Njemačkoj ranije završilo, ali i kako bi se pripremio nakon problema s mišićem koji je imao prošli mjesec. Rodri je za Manchester City odigrao 50 utakmica pa mu je potrebna rekuperacija.


Španjolskoj bi se u četvrtak trebali priključiti igrači Real Madrida, braniči Dani Carvajal i Nacho Fernandez te napadač Jose Luis Mato Sanmartin – Joselu. Oni su u subotu osvojili Ligu prvaka. U četvrtak bi trebao doći i branič Aymeric Laporte iz saudijskog Al-Nassra.


“Španjolska je uvijek jedan od favorita za naslov”, rekao je 25-godišnji lijevi bek Marc Cucurella. Igrač Chelseaja smatra “Englesku i Francusku velikim momčadima” s izgledima za osvajanje Europskog prvenstva. Španjolska i Hrvatska su u skupini B s Italijom i Albanijom.


“Hrvatska se uvijek iskaže na velikim natjecanjima, a Italija je aktualni prvak Europe. Poštujemo ih, ali ih se ne bojimo”, izjavio je Cucurella na konferenciji za medije.


Španjolska će u subotu na svom terenu odigrati i prijateljsku utakmicu sa Sjevernom Irskom, što joj je posljednja provjera uoči Europskog prvenstva.