Četvrtak, 4. srpnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

EURO 2024.

Spalletti najavio utakmicu protiv Španjolske: "Sigurno nećemo sjediti u svom šesnaestercu i čekati"

Autor: Hina

19.06.2024. 21:42
Spalletti najavio utakmicu protiv Španjolske:

Foto: Luciano Spaletti/Foto REUTERS

Mi smo momčad koja voli posjed i pritisnut ćemo koliko god se bude moglo - rekao je izbornik Azzurra



GELSENKIRCHEN  Španjolska je sjajna, ali nikako u tolikoj mjeri jaka da se moramo bojati, rekao je Luciano Spalletti, izbornik talijanske nogometne reprezentacije, prije susreta aktualnih europskih prvaka i Španjolaca u četvrtak, u Gelsenkirchenu, od 21 sat.


„Mi ćemo pokušati odigrati na tragu onoga što smo odradili protiv Albanije. Dakako, Španjolska je jači suparnik i mi se želimo testirati protiv vrhunskih reprezentacija. Upravo takva Španjolska i jest, kako pojedinačno, tako i momčadski, a nama će nakon tih 90 minuta biti jasnije gdje pripadamo. Mogu odmah najaviti da sigurno nećemo sjediti u svom šesnaestercu i čekati. Tada smo osuđeni na poraz. Mi smo momčad koja voli posjed i pritisnut ćemo koliko god se bude moglo. No, da će naš vratar i obrana patiti u nekim trenucima, to sigurno“, izjavio je talijanski izbornik Spalletti.


U susretima prvog kola skupine B ove su dvije reprezentacije ostvarile pobjede što ih stavlja u dobru poziciju prije međusobnog susreta i potom trećeg kola. Španjolska je pobijedila Hrvatsku 3-0, a Italija s 2-1 Albaniju.




„Španjolski nogometni stil je napadačka igra. Oni su danas i izravniji u svojim napadima nego li ranije. Meni se sviđa kako igraju. Što god da se dogodilo tijekom susreta moja Italija će pokušati što više igrati nogomet. Vjerojatno mogu najaviti i veći broj okomitijih lopti nego li u prvom susretu“, dodao je Spalletti.