Subota, 12. listopada 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Liga nacija

Škotski izbornik stigao u Zagreb bez čak 12 igrača

Autor: Portal Novi list

12.10.2024. 08:26
Škotski izbornik stigao u Zagreb bez čak 12 igrača

Foto: Steve Clark/Foto PIXSELL

Vjerujem da se možemo nositi, inače ne bismo niti došli ovdje. Ako ćemo igrati dobro, vjerujem da možemo do uspjeha - kazao je izbornik Clarke



Nogometaši Škotske sinoć nisu trenirali u Maksimiru, reprezentacija je suočena s velikim problemima jer ne može računati na čak dvanaest igrača


 GLASGOW Nakon što su škotski nogometaši prije podne u Glasgowu odradili trening, izbornik Steve Clark i branič Anthony Ralston su po dolasku u Zagreb na stadionu Maksimir odradili i posljednje medijske obveze uoči večerašnjeg dvoboja s Vatrenima. Škoti nisu trenirali u Zagrebu, posljednji trening su odradili u Glasgowu.


– Očekuje nas težak suparnik i teška utakmica. Vjerujem da se možemo nositi, inače ne bismo niti došli ovdje. Ako ćemo igrati dobro, vjerujem da možemo do uspjeha – kazao je izbornik Clarke.




Škotska je u prva dva nastupa u Ligi nacija upisala dva poraza, no i protiv Poljaka i protiv Portugalaca pokleknula je u završnici.


U prvom kolu je u Glasgowu izgubila od Poljske s 2:3, a pobjednički pogodak za goste zabio je Nicola Zalewski u sedmoj minuti nadoknade. U Portugalu su izgubili s 1:2, a pobjedu domaćinima donio je Cristiano Ronaldo u 88. minuti.


– Dobro smo igrali, ali smo na koncu bili razočarani. Činili smo pogreške koje su nas stajale poraza. Moramo zadržati koncentraciju cijeli susret – dodao je Clark.


Clarke je uoči susreta s Hrvatskom suočen s velikim problemima jer ne može računati na 12 igrača zbog ozljeda.


– Ne želim se vaditi na ozljede, želim se koncentrirati na igrače koje imamo ovdje. Ovo je prilika da igrači koji su čekali priliku pokažu što mogu – dodao je izbornik.


Neće biti niti prvog vratara Angusa Gunna. Na njegovo mjesto vjerojatno će stati 41-godišnji Craig Gordon, no izbornik tvrdi da je Craig iskusan i zna što ga čeka. Clark je naglasio kako se divi što tako mala zemlja kao što je Hrvatska stalno proizvodi odlične igrače.


– Divim se kako tako mala zemlja stalno proizvodi igrače vrhunske kvalitete – ustvrdio je Clarke.


Dodao je kako ulazak u elitni razred Lige nacija veliki izazov za njegovu momčad.


– Kada igrate u najvećem razredu Lige nacija, onda ste nešto dobro učinili, ovo natjecanje je veliki izazov za nas. Moramo gledati i širu sliku, bilo je dosta elemenata s kojima možemo biti zadovoljni, ispred nas su kvalifikacije za svjetsko prvenstvo – istaknuo je škotski strateg.


Branič Anthony Ralston je naglasio kako je u momčadi dosta novih igrača, ali i kako su dobro trenirali i s puno optimizma dočekuju susret.


– Dobro se osjećam, odlično smo radili i spremni čekamo dvoboj – kazao je 25-godišnji veznjak Celtica.


Škoti dolaze u Zagreb s nizom od šest susreta bez pobjede pri čemu su upisali četiri poraza i dva remija. Zadnju pobjedu su upisali protiv Gibraltara u prijateljskom susretu. U službenim ogledima čekaju na slavlje već devet utakmica.


– Teška je situacija, ne dolaze pobjede, premda igramo dobro. Imamo dobru momčad, bitno je da vjerujemo u sebe. U zadnje dvije utakmice presudile su naše pogreške. Hrvatska će sigurno imati veći posjed lopte, znamo sve njihove kvalitete, ali vjerujemo i u našu kvalitetu – zaključio je Ralston.