Marcel Heister je u 57. sekundi doveo domaći sastav u vodstvo, a izjednačio je Marko Livaja u 60. minuti.


Junak utakmice bio je domaći vratar Lovro Majkić koji je sakupio devet obrana.




Dvoboj Istre i Hajduka bio je i okršaj dvojice talijanskih stručnjaka u HNL-u. Puljane vodi Paolo Tramezzani, dok na klupi splitskog sastava sjedi Gennaro Gattuso.


Domaćin je šokirao Splićane već u prvoj minuti. Utakmica je tek krenula, a Istra je odmah povela u 57. sekundi.


Domaćin je izveo aut, lopta je stigla do Ivana Ćalušića koji je uposlio Marcela Heistera, a ovaj lijepo pogodio. Nijemac se prije nekoliko dana vratio u Istru u kojoj je igrao od 2014. do 2016. godine i odmah zabio pogodak.


Hajduk je već u osmoj minuti mogao do izjednačenja, Pukštas se sjurio u šesnaesterac i pucao je po golu, ali je Majkić bio siguran. Minutu kasnije s ruba kaznenog prostora je pucao i Šimun Hrgović, ali je Majkić ponovo odlično reagirao.


U 11. minuti ponovo je u glavnoj ulozi domaći vratar. Sahiti je izbio pred njega, ali je Majkić obranio udarac. Lopta se još jednom odbila Sahitiju, no još jednom je sjajno reagirao vratar Istre.


U 22. minuti zaprijetio je domaćin, Nigerijac Salim Fago Lawal je pucao, no Lučić je bio siguran.


U 35. minuti gosti su imali još jednu priliku, ali je Majkić još jednom izašao kao pobjednik, pucao je Pukštas. Pet minuta prije kraja poluvremena Elias Filet je zatresao mrežu splitskog sastava, no pogodak je nakon VAR provjere poništen.


Istra je u prvom poluvremenu uputila jedan, a Hajduk sedam udaraca u okvir. Heister je zabio, a Majkić je Hajduku obranio svih sedam.


Hajduk je ipak uspio izjednačiti u 60. minuti. Hrgović je ubacio, a Livaja lijepo glavom zabio za 1-1.


Nakon Livajina gola nije bilo previše uzbuđenja sve do 77. minute kada je Hajduk opasno zaprijetio nakon brze kontre. Na povratnu loptu natrčao je Kalik pucavši pod gredu, međutim fantastični Majkić je upisao novu obranu.


Posljednju priliku na utakmici imao je Kalik u petoj minuti nadoknade, no iz matne situacije je prebacio gol.


Večeras se još sastaju Osijek i Rijeka.


Na ljestvici vodi Dinamo sa 12 bodova ispred Šibenika koji ima devet bodova. Hajduk je na osam.