Prva utakmica se igra 15. studenoga u Tbilisiju, dok je uzvrat četiri dana kasnije u Rijeci. Za kulminaciju kvalifikacija izbornik Olić je pozvao 23 igrača uz upućenih šest pretpoziva.


“Imamo pet novih igrača u odnosu na prošlo okupljanje, s time da smo ostali bez Živkovića i Prpića zbog ozljeda. S nama su sada Biuk, Tepšić, Badelj, Stojković i Vrbančić, koji su to zaslužili svojim igrama. S osvježenim kadrom puni optimizma dočekujemo ovo okupljanje, ali i s maksimalnim poštovanjem prema Gruziji. Njihovi uspjesi u kvalifikacijama, gdje su završili ispred Švedske, samo su još jedan pokazatelj njihovog nogometnog uspona. Svjedočili smo njihovoj kvaliteti na Euru, gdje su prošli skupinu, kao i na prošlom Europskom prvenstvu U21, kada su zauzeli prvo mjesto u skupini s Portugalom, Nizozemskom i Belgijom. Čeka nas zahtjevan izazov, ali ne skrivamo našu ambiciju da se četvrti puta za redom plasiramo na Europsko prvenstvo”, izjavio je izbornik Olić.




Reprezentacija će se okupiti 10. studenoga u Zagrebu, odakle odmah putuje u Gruziju gdje će trenirati do 15. studenoga kada slijedi utakmica u Tbilisiju. Nakon toga reprezentacija će otputovati u Rijeku gdje je 19. studenoga uzvrat.


Popis U21 reprezentativaca za dodatne kvalifikacije:


Vratari: Nikola Čavlina, Franko Kolić, Ivan Mandić


Braniči: Moris Valinčić, Luka Vušković, Šimun Hrgović, Ivan Cvijanović, Matia Barzić Gutierrez, Juraj Badelj, Novak Tepšić


Vezni red: Veldin Hodža, Lovro Zvonarek, Marin Šotiček, Marko Soldo, Leon Belcar, Luka Stojković, Luka Vrbančić


Napadači: Gabriel Vidović, Stipe Biuk, Marin Ljubičić, Dion Drena Beljo, Ante Crnac, Franjo Ivanović


Pretpozivi: Matija Frigan, Domagoj Bukvić, Mateo Lisica, Luka Škaričić, Marin Prekodravac, Šimun Mikolčić.