Utakmica se igra na stadionu NK Rudeš od 17 sati, a Hrvatska U21 je trenutačno treća na ljestvici skupine G te ima četiri pobjede, remi i poraz, odnosno, 13 bodova. Farski otoci su jedno mjesto slabije plasirani, a imaju dvije pobjede, remi i tri poraza. Vodeći je Portugal a 18 bodova iz sedam susreta, dok je na drugom mjestu Grčka s 14 bodova u osam nastupa.


“Sigurno da nam je to jako važna utakmica za ovaj tijek kvalifikacija i da se spremamo da od prve minute mi budemo ti koji će diktirati tempo utakmice i, naravno, da pokušamo što prije probiti taj defenzivni blok. Neće biti lako, Farski otoci su u Portugalu uspjeli do 60. minute držati 0-0, a poslije primljenog pogotka su se raspali. Bit će vrlo važno da što prije dođemo do gola, ali ako ne uspijemo, treba biti strpljiv i ne gubiti glavu“, rekao je u najavi susreta izbornik Ivica Olić, nekadašnji proslavljeni hrvatski reprezentativac.




Ranije tijekom kvalifikacija Hrvatska U21 je ovog suparnika pobijedila u gostima 4-2, a posljednji hrvatski strijelac na tom susretu bio je Marin Ljubičić, inače igrač LASK-a.


“U ovu utakmicu ulazimo kao favoriti. Mislim da nas i oni na taj način gledaju, ali ne smijemo ih nikako podcijeniti. Vodili smo protiv njih na Farskim Otocima i oni su se skoro vratili. Imali su šansu izjednačiti, ali na kraju smo zabili četvrti gol i uspjeli pobijediti. Mislim da u ovu utakmicu želimo ući sa što ranijim golom, ali ne treba to stvarati pritisak jer znamo svoju kvalitetu i sigurno ćemo u ovoj utakmici dočekati da zabijemo prvi gol pa će se otvoriti da zabijemo i više”, rekao je Ljubičić.


Nakon ovog susreta Hrvatskoj U21 slijedi i ogled protiv vršnjaka iz Portugala 10. rujna u Karlovcu.