Subota, 28. rujna 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

EURO

Nizozemska slomila Poljsku u završnici, bodove donio Wout Weghorst

Autor: Robert Hrkać

16.06.2024. 17:05
Nizozemska slomila Poljsku u završnici, bodove donio Wout Weghorst

Foto: REUTERS/Annegret Hilse



Nizozemska je u dvoboju 1. kola D skupine Europskog prvenstva u Hamburgu zasluženo pobijedila Poljsku rezultatom 2 : 1. Momčad Ronalda Koemana furiozno je ušla u susret, no do prvog pogotka stigli su Poljaci. U 16. minuti Zielinski je uputio korner prema kaznenom prostoru, a najviši je bio napadač Adam Buksa koji je pospremio loptu u daljnji kut Verbruggena (Buksa je priliku od prve minute dobio nakon što su se Poljacima ozlijedili najvažniji napadači, Lewandowski i Milik).


Potom su se Poljaci uvukli u krilo svom vrataru, a kazna za pasivnost došla je u 29. minuti. Cody Gakpo, koji je ranije imao nekoliko sjajnih prilika, šutirao je s ruba kaznenog prostora, a lopta se odbila od poljskog braniča iza leđa Szczesnog. Nizozemska je dominirala posjedom do kraja prvog dijela, a blizu povećanja vodstva bili su u sudačkoj nadoknadi, ali je Depay iz blizine bio neprecizan.


Tempo Nizozemaca je u nastavku pao, a Poljaci su se sjajno branili sve do 83. minute. Tada je Nathan Ake prizemnim pasom pronašao Koemanovog jokera s klupe Wouta Weghorsta, koji je zavukao loptu u prvi kut Szczesnog za konačnih 2 : 1. Weghorst, koji je samo dvije minute ranije ušao s klupe, tako je zabio svoj 12. gol za reprezentaciju. Time su Nizozemci došli do svojih prvih bodova na Euru, a drugi ogled iz ove grupe, onaj između Francuske i Austrije, na rasporedu je sutra.