Nizozemac je sredinom srpnja dobio sudsku tužbu protiv Maiza koji mu je uručio otkaz nakon njegovih objava na društvenim mrežama u kojima je pružio podršku Palestincima u sukobu Izraela i Hamasa.


Mainz je prvotno suspendirao El Ghazija, a zatim u studenom raskinuo ugovor nakon njegovih objava na društvenim mrežama. Nizozemski napadač marokanski korijena je poručio kako ne može šutjeti, dodavši da nema opravdanja za ubojstvo tisuća djece u Gazi.




Nizozemac je podnio tužbu, a sud je presudio u njegovu korist. Njemački mediji su objavili kako mu Mainz mora isplatiti plaću za proteklih devet mjeseci, u ukupnom iznosu od 1.7 milijuna eura. Pola milijuna El Ghazi će donirati djeci u Pojasu Gaze.


“Želim zahvaliti Mainzu na dvije stvari. Prvo, za značajnu financijsku isplatu, od koje će 500.000 eura otići na financiranje projekata za djecu u Gazi. Drugo, što su učinili da se moj glas za potlačene i bezglasne čuje glasnije u pokušajima da me ušutkaju,” napisao je na platformi X.


El Ghazi će karijeru nastavitu u velškom Cardiff Cityju, a tijekom karijere je igrao i za Ajax, Lille, PSV, Aston Villi i Evertonu.